/ NOTS

Fulltreff med guidet stitur

Første fellesarrangement for NOTS Lillehammer og Omegn ble en innertier.

Sist oppdatert 8. juni 2016 kl 10.00
NOTS Lillehammer og Omegns aller første arrangment ble en knallsuksess. Foto: Asgeir Linberg
NOTS Lillehammer og Omegns aller første arrangment ble en knallsuksess. Foto: Asgeir Linberg

– Jeg visste ikke at det fantes så mange stisyklister her som jeg ikke hadde sett før, uttalte Svein Erik Løken, som er en av de aktive medlemmene i det nye lokallaget til NOTS på Lillehammer, da han skuet utover de frammøtte syklistene.

NOTS Lillehammer og Omegn ble formelt stiftet forrige uke, og startet med å arrangere en guidet stitur for medlemmer og andre interesserte. Turen var satt opp både for å skape engasjement for prosjektene til organisasjonen, og for å bli kjent med flere i stisyklingsmiljøet. Det viste seg å være midt i blinken. Rundt 40 syklister, og derav mange jenter, stilte opp på mandag kveld.

Saken fortsetter under

Group - Asgeir Linberg
Frammøtet til første guidede stitur i regi av NOTS Lillehammer og Omegn var omfattende. Foto: Asgeir Linberg

Frammøtet til første guidede stitur i regi av NOTS Lillehammer og Omegn var omfattende. Foto: Asgeir Linberg

Komme seg vekk fra E6
– Vi ønsket å vise medlemmene og andre stisyklister alternative stier til de mest brukte turstiene. Vi tok for oss det populære området mellom Birkebeinerstadion og Mesnaelva, kjent Birken-område, men det ble likevel minimalt med Brikentrasé selv om vi startet med noen hundre meter på denne. Resten av runden, som tok i underkant av halvannen time, gikk på små råk og gamle stier som var sydd sammen på en herlig måte av turens initiativtaker Svein Erik Løken, forteller Asgeir Linberg.

Linberg er en av ildsjelene i NOTS Lillehammer og Omegn, og var en av guidene på kveldsturen mandag sammen med Jostein Flata.

– Alle var begeistret over turen og de flotte muligheten som ligger rett ved siden av de opplagte veivalgene, sier Linberg.

Ett av hovedprosjektene til det nystiftede lokallaget er å børste støv av gjengrodde stier og på den måten spre stisyklingen på flere områder enn de mest populære og kjente rutene.

– Mange hadde nok syklet flere av stiene før, men det var garantert ingen som kjente hver meter eller hadde syklet alle stiene før. Og jeg tror ingen utenom guidene ville greie å sykle turen baklengs etter runden, sier han, og melder om stor stemning i skogen og en del aha-opplevelser.

Les også: Klør etter å komme i gang 

Saken fortsetter under

Trail - Asgeir Linberg
Gjengrodde stier et steinkast fra de mest brukte og mest kjente. Foto: Asgeir Linberg

På smale stier et steinkast fra de mest brukte og mest kjente. Foto: Asgeir Linberg

Brenner for retten til å sykle på sti
Interesseorganisasjonen NOTS jobber for ferdseselrettigheter og stisyklistenes interesser over hele landet. I Stortingsmeldingen om helse og friluftsliv, som kom i mars, er ordlyden klar på at sykling på sti er lov. Dette er en stor seier for stisyklistene, og ordlyden i rapporten er i stor grad en realitet på grunn av det arbeidet NOTS driver. Men organisasjonen er avhengig av medlemmer lokalt.

Les mer og engasjer deg: Det største vi har oppnådd 

Populært
Kveldsturen på mandag trakk rundt 40 stientusiaster fra området, og gledelig mange jenter, melder arrangøren. Med tørre stier, sol og 25 grader, lå alt til rette for en god start på NOTS guidede turer.

Etter vel gjennomført tur vanket det forfriskninger, servert av Per Martin Gundersen og Løken spanderte brus og potetgull på den blide forsamlingen og guidene.

– Et fantastisk åpningsarrangement for NOTS Lillehammer og omegn, sier Linberg, som lover at det blir mer.

NOTS Oslo og Omegn kjører stibyggercamp helga 17.-19. juni. Les mer: Enden er nær 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Trail fix - Asgeir Linberg
Smårusk fikses på flekken. Foto: Asgeir Linberg

Smårusk fikses på flekken. Foto: Asgeir Linberg

Klopp - Asgeir Linberg
Kloppsykling. Foto: Asgeir Linberg

Kloppsykling. Foto: Asgeir Linberg

Publisert 8. juni 2016 kl 10.00
Sist oppdatert 8. juni 2016 kl 10.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen