/ NOTS

Bli med kjentfolk til skogens skjulte perler

Torsdag 18. mai arrangerer NOTS den første GodTurGuidingen for sesongen.

Sist oppdatert: 5. mai 2017 kl 07.00
Elgtråkket og Langfuruåsen og noen bonusoverraskelser i søndre Østmarka står på menyen for NOTS første GodTurGuiding, som arrangeres førstkommende torsdag. Foto: Espen B. Unneberg
Elgtråkket og Langfuruåsen og noen bonusoverraskelser i søndre Østmarka står på menyen for NOTS første GodTurGuiding, som arrangeres førstkommende torsdag. Foto: Espen B. Unneberg
Lesetid: 2 minutter

Bli med på NOTS’ stisykkelguider på tur i søndre Østmarka torsdag 18.mai, på spennende stier du kanskje ikke en gang visste fantes.

Sesongens første guidede godtur går til Elgtråkket og Langfuruåsen i søndre Østmarka.

– Elgtråkket er, som navnet sier, et tråkk som ennå ikke har sett mye sykling, men som er veldig morsom og trenger litt "innsykling". Langfuruåsen er en stisnutt med klassikerpotensiale. Det er lang og …. vel, furu-ete, og den heller primært nedover, sier Espen Bjella Unneberg, som er en av ildsjelene bak GodTurGuidingen i NOTS Oslo og Omegn.

Les også: Dugnadsfinale i Pioneren 

– Ingen av stiene er veldig tekniske men det er Østmarkastier vi skal sykle på, så det vil være nok bli noe av og på sykkelen og noe superflyt, sier Unneberg, som også frister med fergetur på sesongpremieren.

– Det blir en fergetur uten taxfree, selv om vi skal krysse en grense.

– Dette er en sykkeltur og ikke en stibyggertur, men det er flott om du liker å sykle med sag i sekken, for Elgtråkket er litt nybrottsarbeid, sier Unneberg.

Dersom det er tid til overs etter Elgtråkket og Langfuruåsen, er NATO-stien lagt inn som bonus.

Vil spre trafikken
GodTurGuiding er et tilbud til NOTS medlemmer. Tiltaket ble startet i 2014 med mål om å vise fram skjulte perler, og på den måten bidra til å spre trafikken vekk fra de mest brukte stiene og områdene i marka og over på de mindre trafikkerte.

– Dette er stier som har godt av mer trafikk, samtidig som de letter trykket på områder der det er størst risiko for konflikter med andre brukere, forklarer Unneberg.

Les også: Ny sesong med guiding fra NOTS

Detaljene
GodTurGuiding-turen arrangeres torsdag 18. mai, med oppmøte klokka 18:30 på Bysetermosan/utfartsparkeringen til Vangen og Øvresaga. Turen vil ta mellom to og tre timer, og deltakerne bør ha syklet noe sti før.

– Dette er klassisk fellestur i klassisk fellesturtempo, så det vil ikke gå superfort. Terrenget er heller ikke superteknisk, men det er greit om du ikke tester ut klikkpedaler for første gang på turen, sier Unneberg.

Turene er for NOTS medlemmer, og medlemskap kan ordnes på stedet for de som ikke allerede er medlemmer. For å vite hvor mange guider som trengs og annet praktisk, ber NOTS Oslo og Omegn om at interesserte melder seg på turen på Facebook-eventen innen tirsdag. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 5. mai 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 5. mai 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen