Du slipper dem i vinterkulda: Myrhullene. Gjørmepølene. De vasstrukne strekkene. Når snøen legger seg, og vannene fryser til is, blir det mulig å sykle helt nye løyper i skogen. Barfrosten forvandler sjøer til tørre og lynraske partier. Stibunn blir fast i kulda, umulige sommerprosjekter kan bli fete vinterturer.

Å krysse islagte vann en gnistrende vintermorgen med blå himmel og blinkende snøkrystaller er enda finere på sykkel enn på klistersmurte ski. Heldigvis er det sykkelføre på sitt beste når skiføret er dårlig. Dager med mildvær fulgt av en natt med frost, gjør skiløyper og lysløyper til raske, rene og tørre sykkelstier. Med gode piggdekk blir ispartiene ikke så farlige, med rett bekledning blir kulda tålelig.

Det blir mørkt tidlig i vinterhalvåret, noe som er en unnskyldning til å svette innendørs på rulla. Andre ser muligheten til å teste refleksene på smale stier med lykt på hodet eller på sykkelen. Vintersykling kan være helt ulikt sommersykling, og tilbyr en annerledes sykkelopplevelse. Fartsfølelsen får du ved å jage inn i en smal lyskjegle foran deg.