Transition lanserer sin første elsykkel - Repeater

Sykkelprodusenten Transition kommer omsider på markedet med sin første e-mtb. Repeater er en fulldempet elsykkel som skal tåle mye grovt terreng og stisykling. 

Sist oppdatert: 8. mars 2022 kl 11.12
transition repeater elsykkel
STISYKKEL MED MOTOR: Transition lanserer sin første elsykkel, Repeater, i mars 2022. Foto: Transition
Lesetid: 2 minutter

Nær sagt alle produsenter av terrengsykler og stisykler lager nå elektriske stisykler. Men noen har ventet lenger enn andre med å kaste seg med på bølgen.

Det tok for eksempel lang tid før entusiastmerket Yeti kom på banen med sin 160E. Nå kommer også Transition med sin første fulldempede elsykkel - Repeater. 

Mye vandring - stort batteri

Repeater føyer seg inn i rekken av grove elsykler som har mye vandring og stort batteri, som for eksempel Santa Cruz Heckler MX. Den har 160 millimeter vandring foran og bak, og et batteri på 630Wh. 

160 millimeter vandring i kombinasjon med 29-tommer hjul bør holde til mye grov sykling, og nøkkeltallene på geometri for en størrelse large er: 

Reach: 480 mm

Stack: 640 mm

Styrevinkel: 64 grader

Setevinkel: 77,4 grader (effektivt)

Kjedestagslengde: 455 mm

Sammenlignet med de umotoriserte syklene fra Transition, plasserer Repeater seg i samme kategori som Patrol og Sentinel. 

Transition har, som mange andre produsenter, valgt å bruke Shimano som motorleverandør. Nærmere bestemt EP8-motoren, som gir syklisten stor mulighet til å spesialtilpasse innstillingene

transition repeater elsykkel
TOPPMODELL: Importøren BC Sport har informert om at toppmodellen med AXS-drivverk fra SRAM ikke blir tatt inn til Norge, men slik ser den hvertfall ut. Foto: Transition.

Transition har sågar valgt å levere sykkelen med to profiler fra fabrikk som de mener skal fungere godt til ulike scenarier. 

Batteriet, som er på hele 630Wh bør gi deg plenty av rekkevidde uten behov for å lade opp. Med en fire millimeter unbrako skal du også kunne ta ut batteriet av rammen for lading. 

Modeller og priser

Den norske importøren melder at de kommer til å ta inn modeller med GX- og NX-utstyr, og at de håper å ha sykler på lager i slutten av april 2022. 

Priser:

Repeater GX: 94 999 kroner

Repeater NX: 79 999 kroner 

transition repeater elsykkel
DYR MORO: Repeater med GX-utstyr fra SRAM bikker godt over 90 000 kroner. Foto: Transition.
transition repeater elsykkel
RIMELIGSTE ALTERNATIV: Vil du ha en Repeater er modellen med NX-utstyr fra SRAM det billigste alternativet. Foto: Transition.
Publisert 8. mars 2022 kl 11.12
Sist oppdatert 8. mars 2022 kl 11.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen