Elsykler har den åpenbare ulempen at et batteri ikke varer evig.

Og selv om batterikapasiteten nå bare blir bedre og bedre, vil alltid rekkevidde være et spørsmål. For dem som bruker elsykkel i Oslo, vil det nå bli mulig å lade elsykkelen på Kikutstua.  

Det var Nordre Aker Budstikke som først meldte saken.   

– Skiforeningen jobber med en plan for hvilke stuer som skal ha ladestasjon for el-sykler. Første stue ut er Kikut som får installert dette før sommeren, sier assisterende generalsekretær og markasjef i Skiforeningen, Espen Jonhaugen, til Nordre Aker Budstikke. 

For flere elsykler er nå batterikapasiteten så god at man kan være ute i flere timer uten å bruke opp batteriet, gitt at man ikke kjører i såkalt Boost-modus(maksimal effekt) hele tiden. Noen velger å ha med et ekstra batteri i sekken til lengre turer. 

elsykkel ladestasjon kikutstua nordmarka oslo
POPULÆR GRUSTUR: Kikutstua er et populært turmål som kan nås på grusveier både fra Maridalen og Sørkedalen. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Kikutstua er et populært turmål i Nordmarka utenfor Oslo, og man kan ta seg dit både langs grusveiene og stier. Den famøse Ring4-runden går rett forbi. Etter at elsyklene kom har stadig flere tatt seg inn til Kikut på elsykkel, og da gjerne langs grusveiene fra enten Maridalen eller Sørkedalen. 

Oslomarka var i noen år unntatt den nasjonale retningslinjen om elsykler i utmark, men i 2019 ble dette unntaket opphevet.