Makken tok for seg Geiranger. Det ble en heftig sykkeltur. Foto: Emil Kjos Sollie/Red Bull Content Pool
- 27/07/17
Turist i eget land: Geiranger
av: Ingeborg Scheve
27.07.17 16.05
Makken fortsetter å utforske Norge på sin måte. Se hvordan det gikk.

I fjor syklet stuntsyklisten rett ned Besseggen. I år var det Geiranger som sto på programmet. Mads André "Makken" Haugen valgte verken cruiseskip eller bobil da han skulle besøke postkortidyllen på Vestlandet, han utforsket turistattraksjonen på sykkel.  

Slik gikk det 

– Da jeg syklet Besseggen i fjor var det mer berg og stein og hardt underlag. Nå var jeg på jakt etter skog og jord og litt mer sykkelvennlige forhold. Geiranger er jo et evig postkort, så da var det ganske enkelt å dra hit en svipptur, sier Makken.

29-åringen fra Vang i Valdres følte seg helt hjemme i Geiranger.

– Hjemplassen min er mer lik Geiranger enn det Besseggen er. Jeg er veldig stolt av Norge i en helhet og det er absolutt gøy å kunne dra hit å vise det fram på den måten jeg vil på en sykkel, sier han.

Se hvordan det gikk da Makken syklet rett ned Besseggen 

Denne helga er Makken og kompisene i FEST-series på Hillbilly Huckfest i Ål, der de blant annet skal holde show på lørdag.  

Les også: Rigger til tidenes festhelg 

Har åpnet flere dører
Sykkelprosjektene som turist i eget land har åpnet flere muligheter for Makken.

– Besseggen ble en langt større hit enn forventet. Det var jo ingen av oss som jobba å prosjektet som forutså at det skulle ta så av, både med tanke på hvordan videoen framsto, og også tilbakemeldingene og hvilken hit det ble, sier Makken.

Filmen fra Besseggen ble plukket opp av både ESPN, USA Today og L’Equipe, så vel som de store internasjonale sykkelmediene.

– For meg som syklist har det absolutt blitt litt lettere å bli forstått med hva jeg ser for meg og hva jeg vil gjøre. Når folk ser meg sykle noe de har en relasjon til, så greier de å forstå hva det er jeg egentlig driver med, og at det ikke bare er helt tullball alt sammen, sier Makken, som har konkrete planer om flere prosjekter for de neste fem åra.

Les også: Besseggen var bare starten 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 


 
 
VIS KOMMENTARFELT
Det er mye og grov stein i løypa der verdenscupen skal arrangeres til helga. Foto: Simen Smestad
Tre norske klare for verdenscupåpningen i utfor – i splitter ny løype.
NY STUMPJUMPER: Specialized sin klassiske stisykkel kommer nå i ny(e) versjon(er). 37 år etter førstelanseringen. Foto: Mathias Marley
Stumpjumper er selve grunnfjellet i Specialized sin sykkelkatalog. Nå lanseres en helt ny...
Anders Skarstein på vei ned stien ved Verket på Hurum onsdag. Foto: Are Tallaksrud
Se filmen fra Are Tallaksruds vårparadis.
- 18/04/18
Ledig stilling i Terrengsykkel og Landevei
De norske jentene dominerte pallen i ESS Gøteborg: Vera Leivsdottir vant foran Anette Røssum Bastnes (til venstre) og svenske Josefine Björkmann, mens Alice Grindheim ble nummer fire. Foto: Håvard Mageli
- 15/04/18
Dobbelt norsk i Gøteborg