– Vi jobber med å få til et utformesterskap i verdenscupløypa i Hafjell, enten helga 20.-21. juli eller 27. til 28. juli. Hafjell er klare til å ta imot oss da, og de helgene krasjer det heller ikke med verdenscupen, sier Ole Kristian Rustan i Mysen IF, som er primus motor bak mesterskapsprosjektet.

Nok snakk
Rustan hadde sett seg lei på at utformiljøet klaget over mangel på arrangementer, i stedet for å brette opp ermene og sette opp ritt, spesifikt mesterskap. 

Annonse

– Det er mange som har pratet om at det ikke arrangeres noe, men det skjer ikke noe, så derfor tenkte jeg at noen fikk ta tak og sette seg ned å regne ut hva som skal til for å få på plass et mesterskap, sier han.  

Rustan kontaktet det svenske utformiljøet, som i stor grad er i samme situasjon, og fikk i gang en dialog om et felles mesterskap. 

– Det er ingen formelle regler fra NCF eller det svenske forbundet som står i veien for å arrangere et felles mesterskap. Tanken er at de tre klubbene Mysen IF, SK Rye og Drammen CK kan arrangere mesterskapet i år, og at svenskene arrangerer mesterskapet neste år, sier han. 

Saken fortsetter under

Frikk Hess-Bolstad ble norgesmester sist mesterskapet ble arrangert i Hafjell. Foto: Cato Karbøl

Avhengig av oppslutning
Slik Rustan ser det, er det nå opp til utøverne om det blir NM i år. 

– Jeg begynte å regne på hva det ville koste å arrangere et mesterskap, og med det jeg kan se av faste utgifter, er det er ikke uoverkommelig så sant det kommer nok deltakere og vi får rekruttert nok frivillige, sier Rustan. 

Facebook-gruppa der folk kan stemme på hvilken helg de foretrekker og bekrefte sin interesse for mesterskapet blir liggende åpen i cirka en måned framover. 

– Nå får folk kjenne sin besøkelsestid og melde seg på. Får vi ikke nok folk, blir det ikke noe løp, så enkelt er det, sier han, og håper nedovermiljøene vil prioritere arrangementet. 

– Det hadde jo vært litt ålreit om alle støttet opp om dette slik at det kommer folk i alle klasser, også de som omtrent har gått av med pensjon eller de som egentlig har gått over til enduro, sier Rustan. 

Se film og bilder fa Hafjells høstavslutning: Høstfesten i Hafjell 

Om det blir et NM i utfor i år avhenger blant annet av om arrangørene for nok frivillige. Foto: Martin I. Dalen