/ Utfor

Stor jubel over historisk nyhet i Red Bull Rampage

Etter mye kritikk de siste årene har Red Bull omsider fått på plass en egen dameklasse til årets Rampage, som går av stabelen i oktober.

Sist oppdatert: 5. juni 2024 kl 12.29
HØYE SVEV: Her er Thomas Genon under Rampage i 2013. Foto: Paris Gore / Red Bull Content Pool
HØYE SVEV: Her er Thomas Genon under Rampage i 2013. Foto: Paris Gore / Red Bull Content Pool
Lesetid: 2 minutter

Red Bull Rampage er kanskje den mest ikoniske sykkelkonkurransen i verden. Freeridekonkurransen i ørkenen i USA har skapt flere av de mest minnerike øyeblikkene i sykkelhistorien.

Og i 2024 skrives det ny historie: Da åpnes det nemlig for en dameklasse.

Konkurransen har helt siden starten i 2001 kun vært for menn. Og spesielt de senere årene har også arrangøren fått økt kritikk for nettopp dét.

Det er foreløpig skralt med informasjon tilgjengelig, men dette sier arrangøren på egne nettsider så langt:

«For the first time in the event’s history, Red Bull Rampage will see the world’s top men’s and women’s freeride athletes descend upon the rugged terrain of Virgin in Southwest Utah, as part of an expanded two-day event this October.

Details of the two-day competition at Rampage, the exact dates for the expanded competition, and the venue for Red Bull Rampage 2024 will be confirmed later this summer, but the news that a women's competition is being added to Red Bull Rampage will take the event to new heights.»

Rampage, som har vært arrangert 18 ganger siden 2001, vil i 2024 finne sted i Virgin, Utah, en gang i oktober.

LES OGSÅ
brage vestavik mysen
Brage Vestavik McGazza Spirit

Jubel i miljøet: – Klarer ikke stoppe å gråte

Spesielt etter fjorårets line-up ble kjent, nådde kritikken mot Rampage et slags klimaks, da det nok en gang ikke var noen kvinner inkludert.

Hashtaggen #letthemride spredde seg i sosiale medier og Red Bull gikk ut med en pressemelding for å prøve å dempe situasjonen.

– Vi jobber med industrieksperter for å finne ut hvordan vi kan utvikle en kvinneklasse i Red Bull Rampage, skrev de da.

Når nyheten om at det omsider blir en egen dameklasse, satte det naturligvis fyr på sosiale medier, hvor både fans og utøvere jubler.

JUBLER: Katie Holden. Foto: Catherine Aeppel / Red Bull Content Pool
JUBLER: Katie Holden. Foto: Catherine Aeppel / Red Bull Content Pool

Freeride-syklist og initiativtaker til Red Bull Formation, et eget freeride-event for bare kvinner, Katie Holden, tok til Instagram-kontoen sin for å dele gleden og følelsene.

– Jeg klarer ikke stoppe å gråte. Herregud, vi klarte det faen meg. Jeg kan ikke tro det. Jeg vil skrive noe mer fornuftig når jeg får samlet meg litt. Jeg kan ikke få sagt hvor mye dette betyr for meg.

Hva synes du om denne saken?
Denne saken er skrevet av
Kristoffer H. Kippernes
Journalist
Kristoffer er journalist og fotograf i Terrengsykkel, og forfatter av boken Stisykling i Norge. Han har jobbet med reportasjer og nyheter, og testing av utstyr og sykler siden 2010, og skriver om det som skjer i terrengsykkel-Norge. Har du en sti Kristoffer burde vite om, eller en sak han kanskje kan være interessert i? Send gjerne en e-post:
Publisert 5. juni 2024 kl 10.38
Sist oppdatert 5. juni 2024 kl 12.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen