Gjev pris til Brage Vestavik under Rampage

Til tross for at Brage Vestavik ikke fikk deltatt i selve Red Bull Rampage ble han likevel vinner av den gjeve prisen McGazza Spirit Award.

Sist oppdatert 18. oktober 2021 kl 09.44
Brage Vestavik McGazza Spirit
PRISVINNER: Brage Vestavik vant årets McGazza spirit award under Red Bull Rampage. Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Brage Vestavik har virkelig fått status som en av de tøffeste gutta i terrengsykkelsporten. Under trening foran årets Red Bull Rampage gikk Mysen-mannen all-in på et av største droppene i Rampage-historien. Det endte med skulderen ut av ledd og brudd i overarmen

Selv om Brage ikke fikk deltatt i selve Rampage-konkurransen rakk han å sette sitt klare preg på Rampage-helgen. Nok til å bli ble kåret til vinner av McGazza Spirit Award.

Brage skriver selv på sin Facebook-side: 
«Så beæret over å vinnen McGazza Spirit Award. Det betyr mye for meg og takk til alle syklistene som stemte. Jeg møtte Kelly McGazza i Hafjell da jeg var omtrent 10 år gammel, og han har vært en inspirasjonskilde siden. 

Prisen er oppkalt etter New Zealanderen Kelly McGarry som markerte seg som en grensesprengende freeride-syklist da han tok backflip over en 35 meter over en kløft under Red Bull Rampage i 2013.

Et hopp som har blitt sett mange millioner ganger på youtube siden. 

 

McGarry døde dessverre under sykling hjemme i New Zealand i februar 2016. 

McGazza Spirit Award har blitt delt ut under Rampage hvert år siden 2016 og listen over tidligere vinnere plasserer Brage Vestavik i celebert selskap. 

  • 2016: Conor McFarlane

  • 2017: Pierre-Edouard Ferry

  • 2018: Brendan Fairclough

  • 2019: Tyler McCaul

  • 2021: Brage Vestavik

Den store forhåndsfavoritten Brandon Semenuk vant årets Red Bull Rampage. Med det ble han historiens første til å vinne konkurransen to ganger på rad, samt den første til å vinne fire ganger totalt. 

Publisert 18. oktober 2021 kl 09.44
Sist oppdatert 18. oktober 2021 kl 09.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen