/ Utfor

Opptur for skadeplaget Haugom

Skuldra har røket, og VM ser ut til å gjøre det samme. Men det er også gode nyheter for Kine Haugom.

Sist oppdatert: 7. juni 2024 kl 14.09
kine haugom seier ixs downhill cup
BRA SESONGSTART: Kine Haugom tok med seg en førsteplass hjem fra iXS Downhill Cup i Winterberg i Tyskland. Arkivfoto: Kristoffer H. Kippernes.
Lesetid: 3 minutter

Hun er en av våre aller råeste utforsyklister, men fremdeles bare 20 år gammel.

For å kunne holde på med idretten hun elsker, er hun avhengig av at noen støtter henne. Derfor legger hun inn søknader til diverse stipendordninger i håp om at hun skal nå opp i konkurranse med veldig mange andre.

Nylig fikk Haugom beskjed om at hun mottar 50 000 kroner i støtte fra talentstipendet til SpareBank 1 Østlandet. Det er selvsagt kjærkomne kroner for utforsyklisten.

– Det er andre gang jeg mottar dette stipendet. I fjor fikk jeg 25 000 kroner og i år ble det 50 000, jubler hun overfor terrengsykkel.no.

Dekker utgiftene selv

Som de fleste sikkert er klar over, er det vanskelige tider for en hel rekke særforbund i Idretts-Norge. Det gjelder dessverre også for Norges Cykleforbund. Med unntak av de som er tettest på plass til OL i Paris, blant annet rundbanesyklistene Knut Røhme og Mats Tubaas Glende, er det ikke mange som mottar ekstra tilskudd denne sesongen.

I den store poolen av talent befinner også Haugom seg:

– Jeg får ingen form for støtte fra NCF, så jeg må dekke alle utgifter selv. Jeg søkte derfor talentstipendet for å dekke påmelding, reise og opphold for å delta i den europeiske cupen, EM og VM. Som all annen toppidrett er også utforsykling en kostbar idrett, og et stipend vil gi meg muligheter til videre satsing og personlig utvikling, forteller hun.

Som terrengsykkel.no har skrevet tidligere, har hun meldt overgang til DH Talent Team foran inneværende sesong. Som junior var Haugom veldig merittert der hun både tok VM-sølv og EM-bronse.

justinas leveika trek tour divide
Les også

Sånn sett er hun godt vant til å sette høye krav og mål for egen del. Samtidig går hun sine egne veier. Foran årets sesong bestemte hun seg for å la verdenscupen hvile – inntil videre:

– Jeg føler meg ikke klar til å kjøre verdenscupen. Jeg har lyst å bygge meg opp og få tilbake den følelsen som jeg hadde i 2019. Hele systemet og opplegget til europacupen er mye bedre. På verdenscup har det alltid vært så stress. Alt skal være så proft og seriøst, påpekte hun overfor terrengsykkel.no i starten av mars.

Ute med skulderbrudd

Denne sesongen har ikke gått helt slik hun hadde sett for seg. For tida er hun satt på sidelinja av et skulderbrudd.

USIKKERT KORT: Kine Haugom har fått indikasjoner på at hun ikke er aktuell til VM denne sesongen.
USIKKERT KORT: Kine Haugom har fått indikasjoner på at hun ikke er aktuell til VM denne sesongen.

Utforsykling er som kjent ikke for pyser, og når det først smeller pleier kreftene som er i sving å gi noen kraftige kilevinker for kroppen.

– Målet mitt var å vinne den europeiske cupen sammenlagt, og å få en plassering på podiet i EM og delta i VM, sier hun offensivt.

– I skrivende stund er jeg skadet, med brukket skulder og en per nå udefinert skade i venstre kne. Jeg har mer eller mindre allerede fått beskjed om at jeg ikke får delta i VM (av landslagssjefen), men jeg skal uansett komme meg på sykkelen og konkurrere så fort som overhodet mulig. Jeg fortsetter å jobbe mot både kortsiktige og langsiktige mål. Det langsiktige målet er som før: Å bli verdensmester, slår hun fast.

PS: Landslagssjef for utforsyklistene er for øvrig Niclas S. Andersen.

EVENTYRET VENTER: Det har tatt tid, men den 3. juli står drivkreftene bak Hallingspranget igjen klare til å ta imot sti-entusiaster i sine løyper. Traseen ble hardt rammet av ekstremværet, men går for å være en av Norges aller flotteste løyper. FOTO: Kristoffer Kippernes
Les også
Publisert 7. juni 2024 kl 08.49
Sist oppdatert 7. juni 2024 kl 14.09
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen