/ Utfor

Ingen vil arrangere utfor-ritt

NCF har verken søkere til Norgescupritt eller NM i utfor i 2019.

Sist oppdatert: 25. mars 2019 kl 07.00
Atle Hagen Laakso under utfor-NM i Drammen i fjor. Det er ennå ingen søkere til verken NM eller Norgescup utfor 2019. Foto: NIclas Stensrud Andersen
Atle Hagen Laakso under utfor-NM i Drammen i fjor. Det er ennå ingen søkere til verken NM eller Norgescup utfor 2019. Foto: NIclas Stensrud Andersen
Lesetid: 3 minutter

– Vi jobber med å få på plass en Norgescup i år, men det ser ikke så bra ut akkurat nå, innrømmer Cato Karbøl, som er arrangementsansvarlig i NCF. 

De siste sesongene har Norge hatt en felles cup med Sverige, Scandinavian Downhill Cup. Heller ikke der er det meldt inn noen ritt for sesongen 2019, verken fra Norge eller Sverige. 

For NCF er imidlertid målet å få til en helnorsk serie denne sesongen. I fjor var det kun utforkonkurransen under Ekstremsportveko på Voss i juni som inngikk i Scandinavian Downhill Cup. Alle de øvrige rittene gikk i Sverige, og tilbakemeldingene fra de norske rytterne var blandet. 

– Vi fikk litt ulike tilbakemeldinger på kvaliteten på de svenske rittene. På elite- eller seniornivå var det bra, men nedover i klassene var det en del forskjellig. Det er en av grunnene til at vi helst vil ha en helnorsk cup i år, sier Karbøl. 

Les også: 
NM henger i en tynn tråd  
Hafjell åpner i ny drakt 

Karbøl har forståelse for at det er krevende for klubbene å arrangere Norgescupritt og NM i utfor. 

– Det er vanskelig for klubbene å få økonomi i utforkonkurransene. Det er relativt få utøvere, og det koster en del for arrangørene å tilfredsstille de kravene som settes til blant annet tidtaking, sikkerhet og rammer rundt rittene, sier han. 

Derfor håper Karbøl at de aktive miljøene vil dra i gang regionale serier og ritt, der det er lavere terskel både for å delta og arrangere. Tanken er at disse rittene vil bidra til å skape mer aktivitet, øke rekrutteringen og sikre flere deltakere til Norgescup og NM. Da vil det bli bedre økonomi i disse, og lettere å få klubber til å ta på seg slike ritt. 

– Slik det er nå, er klubbene heldige om de går i null etter en Norgescup, sier Karbøl. 

Les også: Utfor må ta tak fra grunnen  

Karbøl håper imidlertid å stimulere mer aktivitet i utformiljøet. 

– To av representantene som satt i grenutvalget for utfor ga seg etter forrige sesong. Nå er det kun Camilla Frederich og Thomas Dahlsrud som er igjen, og de trenger flere som kan være med å hjelpe grenutvalget videre. Men utfor som gren er noe vi vil prøve å få mer liv i. Aller øverst står det å få på plass en form for Norgescup og et NM i 2019, sier han.

Interessert i utfor? Her har vi samlet alt om utforsykling, både konkurranser som norgescup og verdenscup i utfor, intervjuer og reportasjer med utforsyklister og saker om destinasjoner for utforsykling

Publisert 25. mars 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 25. mars 2019 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen