Her en dag tok CyklOn kontakt. De lurte på om vi hadde lyst på noe ”kult” til sykkelen. Vi kjenner til CyklOn som importør av bl.a. Ellsworth, Schwalbe, Fox Racing Shox og Rotwild, og vi var spent på hva de nå hadde på lur. De hadde fått agentur på bremseskiver fra Dirty Dog MTB.

Dirty Dog lager bremseskiver som skiller seg ut fra de fleste vi kjenner til, der hvor skivene er sirkelrunde eller bølget. Nå kan vi få skiver i mange tøffe mønstre, med bl.a. yppige kvinner, dragehoder, frosker og gekkoer. Skivene leveres i størrelsene 160mm, 185mm og 203mm, og vil derfor passe de fleste. Prisene vil trolig ligge fra kr. 650,- til kr. 750,- for en skive.

Annonse

Et par dager etter at CyklOn tok kontakt, fikk jeg levert en 160mm skive - Ace of spades! Spar-mønster i bremsebanen og yppige kvinner i spindelen. Stilig! Skiven ble raskt montert sammen med mine Formula B4 Pro, og jeg har fått mange kommentarer og lange blikk i etterkant.

Men en bremseskive skal ikke bare være fin å se på, den har en viktigere funksjon. Det første jeg sjekker er at den er rett og fin. Bremsebanen virker stiv, men allikevel så pass tøyelig at den kan tåle en smell, og spindelen fjærer lett ut igjen når jeg gir den kraftige trykk. Funksjonen da, hvordan er det med den? Jeg gjorde som jeg pleier med nye skiver: Ut på veien med ei vannflaske. Etter flere kraftige nedbremsinger med påfølgende vannsprut, var bremsekraften raskt på plass. Siden dette har skiven blitt brukt til både ritt, trening og jobbsykling, og inntrykket så langt er veldig bra. Funksjonsmessig står den ikke tilbake for andre, og så er den jo så fin å se på!