Pimp my brakes!

Alt "pimpes" for tiden: Russebiler, amerikanske vans, gamle Honda Civics og ikke minst sykler. Hvorfor ikke pimpe en nyttig ting på sykkelen din?

Sist oppdatert: 10. mai 2006 kl 15.33
Ace og spades, braking the Las Vegas style!
Ace og spades, braking the Las Vegas style!
Lesetid: 2 minutter

Her en dag tok CyklOn kontakt. De lurte på om vi hadde lyst på noe ”kult” til sykkelen. Vi kjenner til CyklOn som importør av bl.a. Ellsworth, Schwalbe, Fox Racing Shox og Rotwild, og vi var spent på hva de nå hadde på lur. De hadde fått agentur på bremseskiver fra Dirty Dog MTB.

Dirty Dog lager bremseskiver som skiller seg ut fra de fleste vi kjenner til, der hvor skivene er sirkelrunde eller bølget. Nå kan vi få skiver i mange tøffe mønstre, med bl.a. yppige kvinner, dragehoder, frosker og gekkoer. Skivene leveres i størrelsene 160mm, 185mm og 203mm, og vil derfor passe de fleste. Prisene vil trolig ligge fra kr. 650,- til kr. 750,- for en skive.

Et par dager etter at CyklOn tok kontakt, fikk jeg levert en 160mm skive - Ace of spades! Spar-mønster i bremsebanen og yppige kvinner i spindelen. Stilig! Skiven ble raskt montert sammen med mine Formula B4 Pro, og jeg har fått mange kommentarer og lange blikk i etterkant.

Men en bremseskive skal ikke bare være fin å se på, den har en viktigere funksjon. Det første jeg sjekker er at den er rett og fin. Bremsebanen virker stiv, men allikevel så pass tøyelig at den kan tåle en smell, og spindelen fjærer lett ut igjen når jeg gir den kraftige trykk. Funksjonen da, hvordan er det med den? Jeg gjorde som jeg pleier med nye skiver: Ut på veien med ei vannflaske. Etter flere kraftige nedbremsinger med påfølgende vannsprut, var bremsekraften raskt på plass. Siden dette har skiven blitt brukt til både ritt, trening og jobbsykling, og inntrykket så langt er veldig bra. Funksjonsmessig står den ikke tilbake for andre, og så er den jo så fin å se på!

Publisert 10. mai 2006 kl 00.00
Sist oppdatert 10. mai 2006 kl 15.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen