Ny Formula-importør i Norge

Deler AS tar over Formula-agenturet i Norge. For den forrige importøren, Dogstar, får det liten praktisk betydning.

Sist oppdatert: 17. juni 2005 kl 11.08
Formula: Deler AS tar over importen av Formula til Norge.
Formula: Deler AS tar over importen av Formula til Norge.
Lesetid: 2 minutter

Den italienske bremseprodusenten Formula har i år hatt enorm suksess med sin nye brems ORO. Den har havnet helt på toppen i de fleste bremsetester, og den ser bedre ut enn noen annen Formula-brems så langt.

På samme tid bestemte Deler AS seg for å slutte med Shimano-salg, og ønsket å ta inn en skivebrems for erstatte Shimanos bremser. En åpen forespørsel ble sent til alle de store bremseprodusentene, med beskrivelse av virksomheten og salgsprognoser.

For Formula var dette en gylden sjanse. Dogstar v/Ole Blokhus har importert og solgt Formula siden 2000. Men det var aldri snakk om distribusjon, kun direktesalg til brukeren. Formula har vært fornøyd med Dogstars håndtering, men ser naturlig nok at salgstallene kan bli langt større når bremsene blir tilgjengelige i alle landets sykkelbutikker.

Dermed tar Deler AS over import og distribusjon av Formula i Norge, med det resultatet at Formulas bremser nå vil være å få kjøpt i din lokale butikk. Prisen blir bittelitt høyere enn de har vært hos Dogstar, men da får du fordelene av å kunne gå til butikken din for hjelp med oppsett, vedlikehold og reparasjoner. Deler AS kommer ikke til å satse på B4-bremsen, men kun den nye ORO og fremtidige modeller i årene som kommer.

Pga. det gode sammarbeidet med Formula i foregående år, vil Dogstar fremdeles få handle reservedeler til egne kunder direkte fra Formula. Dette støttes av Deler AS, de slipper dermed å sitte med unødvendig masse deler til B4-bremsene, i tillegg til at de ikke har den kompetansen på B4 som Dogstar har opparbeidet seg. Når det gjelder OEM-kunder, vil det i en periode være et sammarbeid mellom Deler AS og Dogstar, helt til Dogstar er tom for OEM reservedeler.

Dogstar kommer også i fremtiden til å selge Formula, men da med Deler AS som leverandør.

Publisert 17. juni 2005 kl 00.00
Sist oppdatert 17. juni 2005 kl 11.08
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen