Ny Hayes-brems

Hayes kommer i løpet av våren med en ny brems. Den nye bremsen byr på flere forbedringer i forhold til Hayes' forrige modell, Stroker.

Sist oppdatert: 15. februar 2010 kl 00.00
HEMMELIG: Hayes har valgt å holde utseende på trykkpunkt-justeringsmekanismen hemmelig inntil videre.
HEMMELIG: Hayes har valgt å holde utseende på trykkpunkt-justeringsmekanismen hemmelig inntil videre.
Lesetid: 2 minutter

For tre år siden lanserte Hayes Stroker. Nå kommer Prime. Hayes sin nye brems Prime, skal by på flere justeringsmuligheter, større bremsekraft, bedre doserbarhet og mindre bråk under bremsing.

Hayes Prime kommer i første omgang i to forskjellige varianter, Pro og Expert. Pro-varianten har titanskruer og flytende bremseskiver, samt aluminiumsfester for bremseslangene. Expert er en rimeligere brems med billigere finish og enkel stålskive.

Hayes Prime har relativt lik fason som Stroker-bremsene fra de siste årene, men de nye kaliperene gir deg muligheter til å bytte bremseklosser uten å fikle, bare ved å putte klossene ned i kaliperen fra oversiden. Hayes hevder at den nye bremsen har mindre dødgang på hendelen enn noen gang samt 23 prosent mer kraft enn Stroker-bremsen. Hayes sier ingenting om hvilken Stroker-brems de sammenligner med. Stroker kom i flere varianter, både til freeride/utfor og lettvekts rittsykling.

Vekten på Prime Pro oppgis til 385 gram, noe som plasserer bremsen i nedre del av stisyklingssegmentet rent vektmessig. Avids Elixir CR veier til sammenligning ca 375 gram.

Prisen på bremsene i norske kroner er fortsatt ikke fastsatt.

Birksport er importør av Hayes i Norge. Bremsene skal være i handelen fra juni.

Amerikanske Hayes var en gang kongene på haugen når det kom til hydrauliske skivebremser for sykkel. Bremseprodusenten kom fra å produsere skivebremser for Harley Davidson til å bli et av de første merkene med skivebremser for oss syklister. Produksjonen er siden den gang flyttet fra USA til Taiwan.

Hayes har de siste årene hatt en turbulent reise med nesten-konkurser og oppkjøp, men nå er bremseprodusenten en viktig del av Hayes bicycle group som også inkluderer Manitou, Answer, Wheelsmith og Sun-Ringle.

Publisert 15. februar 2010 kl 00.00
Sist oppdatert 15. februar 2010 kl 00.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen