For tre år siden lanserte Hayes Stroker. Nå kommer Prime. Hayes sin nye brems Prime, skal by på flere justeringsmuligheter, større bremsekraft, bedre doserbarhet og mindre bråk under bremsing.

Hayes Prime kommer i første omgang i to forskjellige varianter, Pro og Expert. Pro-varianten har titanskruer og flytende bremseskiver, samt aluminiumsfester for bremseslangene. Expert er en rimeligere brems med billigere finish og enkel stålskive.

Annonse

Hayes Prime har relativt lik fason som Stroker-bremsene fra de siste årene, men de nye kaliperene gir deg muligheter til å bytte bremseklosser uten å fikle, bare ved å putte klossene ned i kaliperen fra oversiden. Hayes hevder at den nye bremsen har mindre dødgang på hendelen enn noen gang samt 23 prosent mer kraft enn Stroker-bremsen. Hayes sier ingenting om hvilken Stroker-brems de sammenligner med. Stroker kom i flere varianter, både til freeride/utfor og lettvekts rittsykling.

Vekten på Prime Pro oppgis til 385 gram, noe som plasserer bremsen i nedre del av stisyklingssegmentet rent vektmessig. Avids Elixir CR veier til sammenligning ca 375 gram.

Prisen på bremsene i norske kroner er fortsatt ikke fastsatt.

Birksport er importør av Hayes i Norge. Bremsene skal være i handelen fra juni.

Amerikanske Hayes var en gang kongene på haugen når det kom til hydrauliske skivebremser for sykkel. Bremseprodusenten kom fra å produsere skivebremser for Harley Davidson til å bli et av de første merkene med skivebremser for oss syklister. Produksjonen er siden den gang flyttet fra USA til Taiwan.

Hayes har de siste årene hatt en turbulent reise med nesten-konkurser og oppkjøp, men nå er bremseprodusenten en viktig del av Hayes bicycle group som også inkluderer Manitou, Answer, Wheelsmith og Sun-Ringle.