Denne hendelen løser problemer på styret

WolfTooth med ny senkepinnebryter. Med plassproblemer på styret kan den være til hjelp.

Sist oppdatert: 30. januar 2020 kl 16.08
PROBLEMLØSER: ReMote BarCentric-hendelen er lagd for å løse utfordringer med mange brytere på styret. Foto: Wolftooth
PROBLEMLØSER: ReMote BarCentric-hendelen er lagd for å løse utfordringer med mange brytere på styret. Foto: Wolftooth
Lesetid: 2 minutter

Heve/senkepinnen har vært et av de viktigste teknologiske framskrittene som har skjedd i terrengsykling det siste tiåret. 

Men med stadig utvikling dukker det også opp nye utfordringer. Om du har et 1x- drivverk, og sykkel uten fjernstyring av låsebryter på demperne, kan du finne noe annet å lese. Men hvis du har elsykkel, eller har flere brytere på styret kan det være grunn til å lese videre. 

Når 1x-drivverkene kom, var argumentet gjerne at dette skulle gjøre «cockpiten» ryddigere. Men slik er det ikke for alle syklister. 

Har du nemlig allerede en bryter på venstre side av styret, det være seg en låsebryter til demper, girhendel til framgir eller styring av en el-motor, kan det bli trangt og vanskelig å få plass til en bryter til heve/senkepinnen. 

WolfTooth er en av flere små produsenter som har spesialisert seg på å lage komponenter til etter-markedet på sykkel. Nå har de lansert en ny hendel som kalles ReMote BarCentric. Den er laget spesifikt for å løse problemstillingen over. Det er altså snakk om en ganske smal hendel, som kan få plass mellom andre hendler på styret. Da de fleste slike hendler i det siste har blitt mer utformet som girhendler, egner de seg ikke så godt for å kombinere med andre hendler på styret. ReMote BarCentric gir deg et alternativ.

ReMoteBarCentric_lockout1_2000px_1200x
MED DEMPING: Her er hendelen avbildet sammen med en låsebryter til dempere fra RockShox.

«Men det er ikke den første hendelen som er utformet slik», sier du. Nei, det stemmer, men skal vi tro bildene fra WolfTooth vil denne være noe lettere å integrere på styret enn andre alternativer. 

Hendelen oppgis å koste 709 kroner på WolfTooths sider, og vi må anta at moms kommer oppå dette. 

ReMoteBarCentric_E-BikeControls_2000px_590x
MED EL: Bryteren avbildet sammen med en styringsenhet fra Shimano.
Publisert 30. januar 2020 kl 16.08
Sist oppdatert 30. januar 2020 kl 16.08
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen