De beste julegavetipsene til syklisten

Det nærmer seg (h)jul for alvor, og har du en syklist i familien eller vennekretsen som du ikke aner hva du skal gi i gave, kan Terrengsykkel hjelpe deg. 

Sist oppdatert: 10. desember 2022 kl 06.00
test wolf tooth encase system bar kit one verktøy sykkelverktøy  miniverktøy
SMART JULEGAVE: Et integrert sykkelverktøy kan være en fin gave til syklisten! Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Lesetid: 4 minutter

Står du litt fast med julegavene i år, og har en syklist i familien?

Her har vi forsøkt å samle gaver i forskjellige prisklasser som kan være fine å gi bort til jul, og som garantert vil bli satt pris på. 

Noen av gavene passer hverdagssyklisten, andre passer superentusiasten. 

0-500 kroner

Hansker

Sykkelhansker er, dessverre kan man si, forbruksvare, og ivrige syklister vil slite gjennom hansker med jevne mellomrom. 

Stalltips: sjekk med den som skal motta gaven om hen har en favorittmodell. Mange syklister har gjerne en favoritt som de kjøper om igjen. 

Våre favoritter:

Miniverktøy

Miniverktøy er et absolutt must å ha både for nybegynnere og mer erfarne syklister. Og best av alt - det trenger ikke koste mye! Vi har testet over 15 varianter, og her er verktøyene vi trygt kan anbefale å kjøpe i gave:

Matverktøy

Ingenting sier at du er syklist så mye som når du kan uttrykke det i det daglige. Ønsker du å gi en tydelig statement til besøket som kommer på middag er det opptil flere typer tilbehør til kjøkkenet som kan hjelpe deg med det: 

Øljekk

Pizzahjul

Glass

1000 kroner eller mer

Sykkellykt 

Uansett om du bare skal sykle til jobb og være synlig i trafikken, eller har ambisjoner om å sykle i mørket i skogen og trenger mye lys, er en god sykkellykt kjærkomment. Derfor kan dette være den perfekte julegaven. 

Sykkellykter finnes i et stort spenn av priskategorier - de enkleste koster bare noen hundrelapper - toppmodellene er like krafige som billys. 

Våre testfavoritter:

Sykkelbriller

Det fine med sykkelbriller er at det også kan være en 

Noen av brillene på markedet vi liker best, er:

GPS

Den siste tiden har det blitt lansert flere nye modeller - hvis du virkelig vil klinke til kan du kjøpe den nye toppmodellen til Garmin, som vi har testet. Edge 1040 er et råskinn som kan lades av sollys mens du sykler, som vil gi deg nesten uendelig batteritid. 

Har du litt mindre penger til rådighet, kan Wahoo sin Elemnt Roam være et fint alternativ

Vintersko

De tøffeste syklistene tenker ikke at det er noe “sesong” i sykling - de sykler året rundt! Så hva med å gi et par vintersko i julegave til syklisten?

Sykkelkart

Syklister er gjerne opptatt av neste tur, og hvor den kan gå. Og selv om mye tid brukes på digitale dingser og apper for å planlegge turer, er det få ting som er så inspirerende som å kunne se på et godt gammeldags kart. Og det kan kanskje fungere som et dekorativt element også?

julegave kart sykkel
FINT PÅ VEGGEN: Et slikt kart kan være en fin julegave til syklisten. Foto: Kristoffer H. Kippernes.

Gaver som ikke koster noe 

Enkelt - en sykkeltur! Det koster deg ikke noe annet enn tiden du har - og kanskje er det motivasjon til å ta kontakt med en venn du ikke har truffet på lenge? Det kan både være en tur i vintermørket med lykt langs sti eller landeveier, eller en avtale om en sykkeltur til våren. 

Tips: Avtal en dato eller tid - slik at man forplikter seg! 

stisykling julegave
DRØMMETUR: Kanskje skal du gi bort en turopplevelse i julegave i år? Foto: Kristoffer H. Kippernes.
Publisert 9. desember 2022 kl 13.55
Sist oppdatert 10. desember 2022 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen