– Det er mange interessenter og boet er i forhandlinger/budrunde med disse. Jeg håper vi har en rask avklaring, men det er alltid usikkerhet før en eventuell avtale er signert. Interessentene er både parter i sportsbransjen og eksterne oppkjøpere, sier advokat og bostyrer Andreas Strime Christensen i Kco advokater til Terrengsykkel.

Onsdag ble det klart at sykkelbutikk-kjeden Birk Sport gikk konkurs etter et tap på et tosifret antall millioner kroner i 2019. I tillegg har de tapt nærmere 18 millioner kroner siden 2015. Brik Sport var lenge leverandør til det populære sykkelrittet Birken, men har slitt med å komme seg tilbake etter at rittet var på høyden.

Annonse

Daglig leder i Birk Sport, Martin Norgård Vermundsberget, sier til E24 det er et enormt prispress i bransjen.

– Det er et enormt prispress i sportsmarkedet, som drives av de største aktørene som XXL og Gresvig. Og så er det en svak krone i forhold til dollaren, som skaper utfordringer for oss med produksjon av sykkel- og sykkelkomponenter.

Strime Christensen sier det er en klar risiko for at virksomheten opphører.

– Jeg håper selvsagt at hele eller deler av virksomheten videreføres slik at vi blant annet sikrer videre jobb for de ansatte. Likevel er det en klar risiko for at deler av virksomheten opphører, og at det blir en reduksjon.

– Hva jobber dere med nå i nærmeste fremtid?

– Vi har i disse hektiske dagene etter konkursen forsøkt å få levert ut til kunder sykler og utsyr som har vært til reparasjon, slik at disse tingene ikke går tapt, sier Strime Christensen.

– Har du tro på at dette vil løse seg på en god måte? 

– Det er for tidlig å trekke noen endelig konklusjoner, men denne konkursen faller klart inn i et mønster hvor alminnelig retail-drift sliter, selv om man har forsøkt å støtte seg på nettbutikk. Jeg vil i februar i innberetning til retten og kreditorene gir en nærmere redegjørelse og opplysninger.

Den nevnte konkursen blir også diskutert på forumet.