Jerome Gilloux ble verdensmester i elsykkel foran landslagskollega Hugo Pigeon i terrengsykkel-VM i Val di Sole fredag ettermiddag.

Sist oppdatert 27. august 2021 kl 18.41
Jerome Gilloux, sølvvinneren fra elsykkel-VM i fjor tok gull i år i Val di Sole i Italia
VERDENSMESTER: Franske Jerome Gilloux, sølvvinneren fra elsykkel-VM i fjor tok gull i år i Val di Sole i Italia fredag ettermiddag. Foto: Skjermdump UCI

De to franskmennene utklasset resten av feltet i den 1.5 kilometer lange løypa i Val di Sole som er bygget spesifikt for elsykling. Jerome Gilloux, som tok sølv i elsykkel under VM 2020, gjorde unna sine sju runder på 51:44, og slo landslagskollega Hugo Pigeon med 18 sekunder.

Bak dem var det en luke på nesten ett minutt ned til gårsdagens kortbaneverdensmester Christopher Blevins fra USA. Dagens bronse var imidlertid hans tredje VM-medalje i årets mesterskap

Tittelforsvarer og regjerende olympisk mester i rundbane Tom Pidcock fra Storbritannia stilte ikke til start.

Topp 3 menn, E-MTB
1. Jerome Gilloux, Frankrike, 51:44
2. Hugo Pigeon, Frankrike, +0:18
3. Hugo Pigeon, USA, +1:11

Fullstendige resultater

Det var ingen norske ryttere med i rittet.

Tidligere i ettermiddag syklet kvinnene sitt VM i elsykkel. Der vant Nicole Goeldi fra Sveits

I kveld fortsetter VM med finaler i 4-Cross for kvinner og menn fra klokka 20.45.

Klart for seniorenes rundbaneritt
VM i terrengsykkel arrangeres i Val di Sole i Italia fra 25. til 29. august.

I morgen er det klart for de seniorenes rundbanerittene. Da sykler U23 kvinner klokka 9 og U23 menn klokka 10:45, mens kvinner elite sykler klokka 12 og menn elite sykler klokka 15.

Norge stiller med totalt fem ryttere i rundbane. I tillegg juniorene William Høines Larsen og Sondre Rokke som syklet sitt VM i dag, har Norges Cykleforbund tatt ut U23-rytterne Knut Røhme og Mats Tubaas Glende, samt Erik Hægstad i menn elite.

Årets rundbane-VM avsluttes med finaler i utfor på søndag. Junior kvinner og menn sykler sine finaler klokka 9:25. Utforfinalen for kvinner elite går klokka 12:50 og for menn elite klokka 14:10. Norge stiller med tre ryttere i utfor: Frida Helene Rønning og Mille Johnset i kvinner elite, samt Kine Haugom i kvinner junior.