Førsteårsjunior Tobias Halland Johannessen fra Soon CK kjørte seg rett inn på pallen i sitt aller første VM. Han var ett minutt bak vinneren Thomas Bonnet fra Frankrike, og 24 sekunder fra sølv. Vital Albin fra Sveits ble nummer to.

Bonnet klokket inn på 1:08:32, Johannessen på 1:09:32. Klubbkompisen Martin Siggerud ble nummer 13 på juniorenes rundbaneritt, som gikk i Nove Mesto, Tsjekkia, fredag ettermiddag.

Annonse

Les også: Beste nordiske i EM 

– Strategien var å gjøre et forsøk på å bli med de beste og kjøre så hardt jeg kunne bare for å lære, men det holdt helt inn. Det hadde jeg ikke forventet. Det var helt rått, sier Johannessen til Terrengsykkel etter rittet.

Bonnet klokket inn på 1:08:32, Johannessen på 1:09:32. Klubbkompisen Martin Siggerud ble nummer 13 på juniorenes rundbaneritt, som gikk i Nove Mesto, Tsjekkia, fredag ettermiddag. Både Johannessen og Siggerud startet i femte rekke og måtte jobbe med å komme seg opp og fram i feltet.

– Jeg visste det ville bli krig og det ble det. Jeg hadde lagt en plan og fulgte den egentlig til prikke. Jeg hadde bestemt meg for å åpne kontrollert og få en god utvikling utover og det slo til, sier Siggerud, som innfridde sin egen ambisjon om topp 15. 

I morgen er det klart for U23-herrene og elite damer, der Norge stiller med henholdsvis Petter Fagerhaug og Gunn-Rita Dahle Flesjå.

Vital Albin - Thomas Bonnet - Tobias Johannessen VM XCO 206 - Privat 1400x933
Pallen i juniorklassen: Vital Albin fra Sveits, Thomas Bonnet fra Frankrike og Tobias Halland Johannessen fra Norge og Soon CK. Foto: Privat

Pallen i juniorklassen: Vital Albin fra Sveits, Thomas Bonnet fra Frankrike og Tobias Halland Johannessen fra Norge og Soon CK. Foto: Privat