/ EM

Beste nordiske i EM

De norske juniorgutta leverte solid i rundbanerittet.

Sist oppdatert: 7. mai 2016 kl 17.54
Tobias Halland Johannessen ble beste nordiske rytter i juniorguttas rundbaneritt i EM. Foto: Bengt Ove Sannes
Tobias Halland Johannessen ble beste nordiske rytter i juniorguttas rundbaneritt i EM. Foto: Bengt Ove Sannes
Lesetid: 4 minutter

Klubbkompisene fra Soon CK, Tobias Halland Johannessen og Martin Siggerud leverte begge sterke løp, og endte på henholdsvis 13. og 16. plass etter å ha byttet på å ligge som beste nordiske rytter gjennom rittet. Til slutt skilte det drøyt tre sekunder: Johannessen klokket inn på 1:17:17.312 og Siggerud på 1:17:20.537.

– Jeg er veldig fornøyd. Alt funket perfekt, og jeg følte at jeg disponerte kreftene perfekt, selv om det var utrolig varmt i dag. Men jeg trener mye med Martin (Siggerud) og vet at jeg kan matche han på en god dag. Så det var veldig moro å ha en sånn god dag her, sier Johannessen, som kjørte sitt første mesterskap for Norge i dag.

At han skulle bli best av alle de nordiske rytterne, var over forventning.

– Jeg hadde håpet på topp 15. Det var et hårete mål og jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å nå det. Jeg lå en stund oppe på niendeplass, men da hadde jeg presset meg litt for  hardt og jeg måtte slippe meg litt ned for ikke å sprekke, sier han til Terrengsykkel etter rittet.

Pallen er innen rekkevidde
Førsteårsjunioren føler at avstanden opp til pallen ikke er avskrekkende, selv om det var noen minutter mellom ham og medaljeplass.

– De som vant er et år eldre enn meg, de har kjørt mer internasjonalt og de har startet sesongen mye tidligere enn oss. Dette er første sesongen jeg trener systematisk, så jeg har veldig mye å gå på. Men hvis jeg fortsetter på denne måten, så kanskje jeg kan matche dem og være helt i toppen i U23-feltet på sikt, sier Johannessen, og legger til at ingen av de norske gutta hadde gode startposisjoner.

– Vi var nødt til å kjøre hardt på første runde for å komme i teten, og det var veldig mange å hente inn. Men løypa var veldig rettferdig med mange forbikjøringsmuligheter, sier han.

Les også: Thea Siggerud tryna fra EM-målet 

Litt under full klaff
Siggerud gir seg også godkjent for dagens innsats.

– Jeg er rimelig fornøyd, og må jo se ting litt i perspektiv, men før løpet hadde jeg håpet at jeg kunne bli blant de ti beste. Og hadde det vært en full-klaff-dag, så kunne det gått, sier Siggerud til Terrengsykkel etter rittet.

Han var cirka 35 sekunder unna tiendeplassen.

– Jeg følte meg veldig sterk på første og andre runde, men det var fem runder totalt. Så det fikk jeg betale litt for på runde tre og fire, mens siste runde gikk litt greiere. Men det var veldig kult at det var Tobias jeg kjempet med, sier Siggerud.

På sprinten i går kom alle de norske inn blant de fem beste 

Saken fortsetter under

Martin Siggerud - XCO jr - Bengt Ove Sannes
Martin Siggerud ble nummer 16, hårfint bak klubbkompis Tobias Halland Johannessen. Foto: Bengt Ove Sannes

Martin Siggerud ble nummer 16, hårfint bak klubbkompis Tobias Halland Johannessen. Foto: Bengt Ove Sannes

Frankrike og Sveits i egen klasse
Franskmennene dominerte juniorguttas rundbaneritt, med fire ryttere blant de seks beste og to på pallen. Innimellom kom to sveitsere: en på andreplass og en på fjerde.

Thomas Bonnet fra Frankrike hadde over ett minutts forsprang på resten av feltet da han rundet stadion for siste gang og la ut på sin siste tur i løypa. Det var imidlertid mer åpnet om de to siste pallplassene, men sveitseren Vital Albin hindret dobbelt fransk og tok sølvet fra franske Axel Zingle.

Thomas Bonnet vant rittet med tida 1:13:09.184, 40 sekunder foran Vital Albin.

Topp 3 junior menn
1. Thomas Bonnet, Frankrike, 1:13:09.184
2. Vital Albin, Sveits, 1:13:47.904
3. Axel Zingle, Frankrike, 1:14:41.437
--
13. Tobias Halland Johannesen, Norge, 1:17:17.312
16. Martin Siggerud, Norge, 1:17:20.487
30. Sigurd Mellemsæter, Norge, 1:23:41.2

Fullstendige resultater 

Rundbane-EM avsluttes i morgen med rundbaneritt for U23 menn, elite kvinner og elite menn. Gunn-Rita Dahle Flesjå, Elisabeth Sveum og Ingrid Sofie Bøe Jacobsen stiller i kvinner elite. Sondre Kristiansen og Ole Hem stiller i menn elite, mens Petter Fagerhaug, Eirik Pettersen, Erik Hægstad, Erik Nordsæter Resell og Torjus Bern Hansen stiller i U23-klassen. 

Les alt om mesterskapet, løypene og programmet 

Publisert 7. mai 2016 kl 17.54
Sist oppdatert 7. mai 2016 kl 17.54
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen