EM rundbane: Endelig seier for Nino Schürter

Nino Schürter, Pauline Ferrand Prevot og Joel Roth er europamestere i rundbane for henholdsvis menn kvinner elite og menn U23. Se resultatene fra terrengsykkel-EM i Sveits.

Sist oppdatert 17. oktober 2020 kl 16.56
Nino Schürter ble europamester i rundbane 2020
Nino Schürter ble europamester i rundbane foran hjemmepublikum i Sveits. Foto: Michele Mondini/BettiniPhoto/UEC

Nino Schürter fikk stang ut i VM i Østerrike sist helg og greide ikke å forsvare regnbuetrøya en niende gang, men fikk en form for revansj på hjemmebane i dagens EM. Etter sju runder i den krevende løypa vant den sveitsiske superveteranen med knappe ti sekunders margin ned til franske Titouan Carod, som tok bronse i VM sist helg.

Mathias Flückiger kom på tredjeplass og sørget for dobbelt sveitsisk på pallen i menn elite. I fjor var det Mathieu Van Der Poel fra Nederland som vant rundbane-EM i menn elite.

Topp 3 menn elite
1. Nino Schürter, Sveits, 1:27:25.12
2. Titouan Carod, Frankrike, 1:27:34.28
3. Mathias Flückiger, Sveits,

Pauline Ferrand Prevot hadde vesentlig større seiersmargin, Hun gjorde unna sine fem runder på 1:13:24.6 og vant med 41 sekunders margin til nederlandske Anne Terpstra. Med dagens seier tok Ferrand Prevot sitt andre mesterskapsgull på en uke. Lørdag 10. oktober vant hun VM i rundbane for andre år på rad.

Topp 3 kvinner elite
1. Pauline Ferrand Prevot, Frankrike, 1:13:24.6
2. Anne Terpstra, Nederland, 1:14:04.94, +0:41
3. Yana Belomoina, Ukraina, 1:14:19.96. +0:56

I menn U23, som var det første av dagens tre rundbaneritt, ble det dobbelt sveitsisk på pallen. Etter seks runder var det bronse-vinneren fra VM forrige uke Joel Roth som vant, seks sekunder foran landsmannen Vital Albin. Bak dem var det 22 sekunder ned til italieneren Juri Zanotti på tredjeplass. I fjor var det Vlad Dascalu fra Romania som vant U23-klassen i rundbane-EM.

Topp 3 menn U23
1. Joel Roth, Sveits, 1:18:02.58
2. Vital Albin, Sveits, 1:18:08.16, +0:06
3. Juri Zanotti, Italia, 1:18:30.16, +0:28

Fullstendige resultater alle klasser

Europamesterskapet i rundbane arrangeres i Monte Tamaro i Sveits denne uka. Mesterskapet skulle opprinnelig vært arrangert i Graz i Østerrike i mai, men på grunn av koronapandemien ble mesterskapet utsatt og flyttet til Sveits. EM går imidlertid uten norske deltakere. Norges Cykleforbund har besluttet å ikke stille i mesterskapet på grunn av koronasituasjon og den generelle smitteutviklingen i Europa.

Første konkurranse i EM var landslagsstafetten, som ble gjennomført torsdag kveld. Der var det Italia som vant foran Frankrike, mens vertsnasjonen Sveits kom på tredjeplass.

I går fortsatte EM med rundbane sprint i eliminator format. Gaia Tormena fra Italia og Titouan Perrin Garnier fra Frankrike vant henholdsvis dame- og herrefinalene.

Dagens tre rundbaneritt var de første av seks rundbaneritt. I morgen er det klart for de tre siste rundbanefinalene. Da er det menn og kvinner junior samt kvinner U23 som sykler sine rundbaneritt.

FAKTA: UEC EM Terrengsykling 2020

Hva: UEC Europamesterskap i terrengsykling (rundbane og sprint eliminator)
Hvor: Monte Tamaro, Sveits
Når: 15. til 18. oktober