/ EM

Oda LaForce topp-ti i EM

Oda LaForce tok revansj etter kortbanerittet, og syklet inn topp 10-plassering.

Sist oppdatert: 12. mai 2024 kl 11.38
oda laforce em terrengsykling
TOPP TI: Oda LaForce kjørte inn nok et sterkt resultat for Norge i EM. Foto: UEC.
Lesetid: 1 minutter

På europamesterskapets siste konkurransedag var det Oda LaForce som skulle til pers, i rundbanerittet for U23-damene. Og nok en gang under mesterskapet ble dette i ekstremt gjørmete og krevende forhold i Romania.

LaForce hadde også noe uoppgjort, etter at to fall ødela for toppresultat i kortbanerittet i samme mesterskap.

Hun lå og vaket rett utenfor topp 10, før hun mot slutten av rittet kjørte seg opp til en sterk 8.plass i høljeregnet.

– Et solid EM for Norge. Fire topp ti-plasseringer, en medalje inkludert. Oda med et mesterlig ritt i dag. Pacer seg perfekt gjennom og et bare sekunder fra en sjuendeplass, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter i en tekstmelding til Terrengsykkel.

EM i Romania har bydd på både det ene og andre for de norske landslagssyklistene resultatmessig.

Aksel LaForce sørget for en knallåpning på mesterskapet, men Martin Farstadvoll og Sivert Ekroll til slutt kjørte inn en 13. og 23. plass i rundbanerittet for U23 herrer.

– Sivert i går var klasse, uten uhell i starten kunne det virkelig vært et topp resultat. Summa summarum et godt EM, men synd at Kamilla (Aasebø, journ.anm) ble skadet, sier Knudsen Storsæter.

LES OGSÅ
HARDT ARBEID: Eddy Knudsen Storsæter fungerer tidvis både som landslagssjef og markedssjef. Mest krevende synes han usikkerheten rundt vår store U23-årgang er.
HODET PÅ LANDEVEIEN, HJERTET FOR TERRENGET: Tobias Halland Johannessen følger fortsatt mye med, og synes det er på tide at terrengsykling får den oppmerksomheten det fortjener. Her er han avbildet under Superpokal Voldsløkka med Mats Tubaas Glende og Sondre Rokke. Foto: Snorre Veggan

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 12. mai 2024 kl 11.19
Sist oppdatert 12. mai 2024 kl 11.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen