– Jeg valgte feil spor i startloopen, fikk for stor fart og tryna, slik at jeg lå på mange-og-tjuendeplass da vi kom inn i løypa, sier Thea Siggerud, som ikke lot det ta motet fra henne.

Hun endte på 18. plass, og er godt fornøyd med rittet og erfaringen, tatt i betraktning at hun tryna seg fra målet om topp 15 allerede i startloopen.

Annonse

– Jeg tenkte at nå må jeg beholde roen og bare jobbe meg oppover, så jeg ble nummer 18 i mål. Men på siste runden var jeg helt tom, så da to stykker suste forbi meg inn mot mål klarte jeg ikke å ta dem igjen, sier Siggerud, som syns løypa var tøff nok.

– Det var over 200 høydemeter per runde, og jeg er nok best på korte kneiker og mer teknisk, sier hun.

Fikk mange svar
Siggerud tok rubbel og bit på første runde i Norgescupen, men var spent på hvordan hun ville hevde seg i selskap med de beste fra kontinentet. Nå har hun fått svar på mye.

– Det gir veldig motivasjon å være med her, og jeg vet at jeg har mye å gå på særlig med O2-opptak. Men jeg ser at jeg har utviklet meg veldig siden i fjor både på kapasitet og beinstyrke, og det er moro, og nå vet jeg hva jeg må jobbe med framover.

Sophie Wright fra Storbritannia tok gull, med Helene Clauzel fra Frankrike på andreplass og danske Caroline Bohé på tredjeplass.

Topp 3 junior kvinner
1. Sophie Wright, Storbritannia, 1:08:13.5
2. Helene Clauzel, Frankrike, 1:11:16.5
3. Caroline Bohé, Danmark, 1:11:56.5
--
18. Thea Siggerud, Norge, 1:17:24.3