/ EM

Tryna fra EM-målet

Thea Siggerud fikk en tøff start på rundbanerittet, men kjempet seg ti plasser oppover.

Sist oppdatert 7. mai 2016 kl 16.02
Thea Siggerud fikk det tøft i rundbane-EM allerede rett etter at startskuddet gikk, da hun tryna i startloopen. Hun greide likevel nesten å nå målet om topp 15. Foto: Bengt Ove Sannes
Thea Siggerud fikk det tøft i rundbane-EM allerede rett etter at startskuddet gikk, da hun tryna i startloopen. Hun greide likevel nesten å nå målet om topp 15. Foto: Bengt Ove Sannes

– Jeg valgte feil spor i startloopen, fikk for stor fart og tryna, slik at jeg lå på mange-og-tjuendeplass da vi kom inn i løypa, sier Thea Siggerud, som ikke lot det ta motet fra henne.

Hun endte på 18. plass, og er godt fornøyd med rittet og erfaringen, tatt i betraktning at hun tryna seg fra målet om topp 15 allerede i startloopen.

– Jeg tenkte at nå må jeg beholde roen og bare jobbe meg oppover, så jeg ble nummer 18 i mål. Men på siste runden var jeg helt tom, så da to stykker suste forbi meg inn mot mål klarte jeg ikke å ta dem igjen, sier Siggerud, som syns løypa var tøff nok.

– Det var over 200 høydemeter per runde, og jeg er nok best på korte kneiker og mer teknisk, sier hun.

Les også: Spente og tente på EM 

Fikk mange svar
Siggerud tok rubbel og bit på første runde i Norgescupen, men var spent på hvordan hun ville hevde seg i selskap med de beste fra kontinentet. Nå har hun fått svar på mye.

– Det gir veldig motivasjon å være med her, og jeg vet at jeg har mye å gå på særlig med O2-opptak. Men jeg ser at jeg har utviklet meg veldig siden i fjor både på kapasitet og beinstyrke, og det er moro, og nå vet jeg hva jeg må jobbe med framover.

Les også: Endelig ut på kjøret 

Sophie Wright fra Storbritannia tok gull, med Helene Clauzel fra Frankrike på andreplass og danske Caroline Bohé på tredjeplass.

Topp 3 junior kvinner
1. Sophie Wright, Storbritannia, 1:08:13.5
2. Helene Clauzel, Frankrike, 1:11:16.5
3. Caroline Bohé, Danmark, 1:11:56.5
--
18. Thea Siggerud, Norge, 1:17:24.3

Fullstendige resultater 

Publisert 7. mai 2016 kl 16.02
Sist oppdatert 7. mai 2016 kl 16.02
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen