EM RUNDBANE 2016

 • Sted: Huskvarna, Sverige

 • Torsdag: stafett (XCR)
  - Tid: 17.00-19:30

 • Fredag: sprint (XCE)
  - Kvalifisering: klokka 17:00
  - Finaler: Klokka 18:30

 • Lørdag: rundbane (XCO)
  - junior menn klokka 10:30
  - junior kvinner klokka 13:00
  - U23 kvinner klokka 14:30

 • Søndag: rundbane (XCO)
  - U23 menn klokka 9:30
  - kvinner elite klokka 11:30
  - menn elite klokka 15:00

 • Hjemmeside 

 • Her kan du strømme rittene live 

I morgen starter rundbane-EM i Sverige, med stafett som første øvelse. Deretter blir det sprint på fredag, rundbane for junior menn og kvinner samt U23 kvinner på lørdag, og rundbane for U23 menn, elite kvinner og elite menn på søndag.

Annonse

Les alt om mesterskapet, løypene, programmet og den norske troppen

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, som tok sølv i VM-sprinten i fjor, er spent på både formen og løypa i forkant av mesterskapet.

– Jeg har ikke kjørt løypa i Sverige, men etter hva jeg har blitt fortalt så tror jeg den blir variert og spennende. Og jeg har ikke kjørt noen sprint-konkurranser før i år, i likhet med mange andre, siden mesterskapet er så tidlig på sesongen. Men jeg tror uansett det blir moro, og jeg skal gjøre så godt jeg kan, sier hun, og legger til at hun setter pris på at så mange nordmenn har tenkt seg over grensa for å se på.

– Det er veldig gøy, og sånn sett er det minst like mye hjemmebane nå som for to år siden i VM, sier Jacobsen, som er ett av Norges sterkest kort til medalje.

I fjor endte hun på fjerdeplass i sprinten under EM i Italia. Da veltet hun i finalen, og uflaksen kostet henne pallen, men hun leverte likevel Norges beste plassering i mesterskapet.

Les mer: Jacobsen en velt unna EM-pallen   

Jacobsen skal også kjøre stafetten i morgen og rundbanerittet på søndag. 

Førstelaget på første forsøk
Thea Siggerud fra Soon CK er førsteårsjunior denne sesongen. Hun kjørte seg rett inn på landslaget etter topp-15 plassering i Sveits tidlig i april, og har vært en del av laget siden da. Hun tok rubbel og bit på første runde i Norgescupen, med tider som ville landet henne på pallen i seniorklassen. Forrige uke ble 17-åringen tatt ut på A-laget til EM.

– Det å i det hele tatt få være med på landslaget i seg selv, og i tillegg få være med på A-landslaget er sinnssykt morsomt. Jeg kunne ikke drømt om mer, sier Siggerud, som innrømmer at hun blir nervøs innimellom.

– Jeg prøver å senke skuldrene, og ikke tenke på alle forventningene som stilles. Fokuset blir å gjøre det jeg alltid gjør, stole på meg selv og kjøre et godt løp, sier hun, og legger til at løsningen er å sette tingene i perspektiv.

– Så langt har jeg taklet det fint i mesterskap ved å tenke at det er et vanlig ritt, sier Siggerud, og legger til at hun heller fokuserer på det positive.

– Jeg gleder meg veldig til å sykle mot de beste kvinnene i Europa, og kjenne på stemningen som er rundt løypa.

Les også: Siggerud topp 15 i Sveits 

Saken fortsetter under

Thea Siggerud NC Fiskum - Snorre Veggan
Thea Siggerud snappet til seg den gule ledertrøya på første mulighet som junior. Foto: Snorre Veggan

Thea Siggerud snappet til seg den gule ledertrøya på første mulighet som junior. Foto: Snorre Veggan

Solid levert fra første tråkk
Petter Fagerhaug er førsteårssenior denne sesongen, og hadde verken forventet å bli tatt ut på seniorlandslaget til EM i år, ei heller at sesongstarten skulle gå så bra som den har gjort hittil. Han har vært beste norske blant gutta i flere utenlandsritt, og gjorde rent bord på første runde av Norgescupen på Darbu siste helga i april.

Les også: – Helt rått å åpne sesongen slik   

Petter Fagerhaug NC Fiskum 2016 - Snorre Veggan
Petter Fagerhaug under Norgescupåpningen siste helga i april. Foto: Snorre Veggan

Petter Fagerhaug under Norgescupåpningen siste helga i april. Foto: Snorre Veggan