– Helt rått å åpne sesongen slik

Førsteårssenior Petter Fagerhaug hadde forventet å være listefyll.

Sist oppdatert: 28. april 2016 kl 07.00
Petter Fagerhaug vant både temporittet og rundbanerittet i Norgescupåpningen på Fiskum 23-24 april. Det var over forventning for førsteårssenioren fra NTG Lillehammer. Foto: Snorre Veggan
Petter Fagerhaug vant både temporittet og rundbanerittet i Norgescupåpningen på Fiskum 23-24 april. Det var over forventning for førsteårssenioren fra NTG Lillehammer. Foto: Snorre Veggan
Lesetid: 3 minutter

19-åringen fra Lillehammer CK har levert sterke prestasjoner helt siden sesongstart tidlig i april, og er nesten overrasket over resultatene så langt denne sesongen.

Petter Fagerhaug hadde nemlig forventet at nivået i seniorklassen ville sende ham til listefyll, ikke direkte til topp 10. Men først hevdet seg bra på flere internasjonale ritt. Deretter tok han storeslem i helgas Norgescup.

– Jeg håper jeg er på et nivå så jeg kan være i toppen av Norgescupen neste år, sa Fagerhaug i fjor høst, etter sin siste sesong som junior.

– Det hadde også vært morsomt å sykle seg fortjent til å kjøre noe internasjonalt som senior, og EM i Sverige er et mål, fortsatte han.

Det målet har han nådd, og det gleder han seg til.

– Det blir spennende å se hva man er kapabel til å kjøre inn i EM, da jeg ikke vet helt hvordan nivået er i forhold til alle de beste i Europa. Jeg har jo fått noen pekepinner den siste tiden, blant annet med sjetteplassen min i Bundesliga. Men kanskje en topp 10-15 plassering kan være innafor rekkevidde, undrer Fagerhaug.

Les også: Fagerhaug best i Bundesliga 

Saken fortsetter under

Petter Fagerhaug NC Fiskum Snorre Veggan 1400x924
Petter Fagerhaug (i midten) tok igjen alle i UCI-rittet på Fiskum i helga. Foto: Snorre Veggan

Petter Fagerhaug (i midten) tok igjen alle i UCI-rittet på Fiskum i helga. Foto: Snorre Veggan

Storeslem i Norgescupåpningen
– Det var litt av en helg for å si det mildt. Det var helt rått å åpne slik, sier Fagerhaug, og forteller at det hele er nesten litt uvirkelig.

– Det var helt merkelig å ligge side om side med mange jeg har sett opp til i mange år. Ikke minst var det sjukt fett å kjøre sammen med Simon Andreassen. Jeg har undret meg mange ganger over hvordan han kjører sykkelløp, og når man plutselig ligger på bakhjulet hans, blir man mildt sagt gira, sier Fagerhaug etter Norgescupåpningen på Fiskum i helga.

Slik gikk Norgescupåpningen på Fiskum
Jacobsen og Fagerhaug vant NC1
Nytt stikk til Fagerhaug 

Rundbanerittet på søndag hadde UCI-kategori 1 status, og var første ritt i den nye felles nordiske rundbanecupen Nordic NTB Series. Det gjorde at helgas Norgescuprunde hadde tidenes sterkeste felt og en rekke internasjonale ryttere til start.

Se også Fiskumrittet i bilder 

Saken fortsetter under

Petter Fagerhaug - Kippernes 1400x924
Petter Fagerhaug har levert over all forventning. Foto: Kristoffer Kippernes

Petter Fagerhaug har levert over all forventning. Foto: Kristoffer Kippernes

Legger ned mye trening
Fagerhaug er ikke helt sikker på hva som har vært utslagsgivende.

– Det er helt sjukt, men jeg har på et eller annet vis fått bra fart i kroppen. Resultatene jeg har oppnådd den siste tiden, har jeg aldri drømt om, sier Fagerhaug,

Men Fagerhaug får ikke noe gratis heller. Han jobber målrettet og systematisk, dag etter dag.

– Det ligger mye innsats bak, og når jeg har tilgang på sinnssykt bra kompetanse på NTG Lillehammer av folk som brenner for det de driver med, er det bare en selv det er opp til, sier han, og legger til at han har et opplegg i bånn som han har klokketro på.

– Vi på NTG Lillehammer har fått spikra sammen et opplegg det lukter dynamitt av. Det skal sørge for at blodpumpa er på topp, og jeg kommer til å være i min beste form noensinne til EM, sier Fagerhaug.

Les også: Ydmyk i overgangen til senior 

Publisert 28. april 2016 kl 07.00
Sist oppdatert 28. april 2016 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen