Jacobsen en velt unna EM-pallen

– At jeg tryna i finalen tror jeg er det kjipeste utfallet av en A-finale som det er mulig å oppdrive, sier Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, som kjørte inn til den sure fjerdeplassen på EM-sprinten lørdag.

Sist oppdatert 27. juli 2015 kl 20.01
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen ble nummer 4 på EM-sprinten. Foto: NCF
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen ble nummer 4 på EM-sprinten. Foto: NCF

Velten i finalen kostet henne en EM-medalje.

– Men jeg må ta med meg at jeg faktisk var raskest ut og ledet EM i en løype hvor det var veldig vanskelig å passere noen overhodet, som i tillegg hadde svært lav konkurransetid, bare halvannet minutt, sier Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, som fortsatt trenger noen dager på å komme over skuffelsen.

– Det er fortsatt surt at jeg endte på utsiden av pallen, men det er ikke noe å gjøre noe med, og jeg må ta med meg erfaringen og se framover mot VM i stedet, sier Jacobsen, som kjører for Sepura Toyota racing with Birk.

Les også: Jacobsen vant Bundesligasprint 

Katrin Stirnemann fra Sveits vant sprint-rittet foran italienerne Anna Oberparleiter og Chiara Teocchi på henholdsvis andre og tredjeplass. Jacobsen hadde imidlertid nest beste tid i prologen.

På søndagens rundbaneritt var det Gunn-Rita Dahle Flesjå som leverte dagens beste resultat med sjetteplass. Hun var inne 2:50 bak Jolanda Neff fra Sveits, som klokket inn på 1:18:11.

I U23-klassen kom Marit Sveen på 24. plass på rundbane søndag, mens Perrine Clauzel fra Frankrike vant rittet. Sondre Kristiansen kjørte inn til 36. plass blant gutta med tida 1:37:10. Pab Rodriguez Guede fra Spania vant rittet på 1:27:18.

Blant juniorgutta var det Martin Siggerud som kjørte raskest av de norske og ble nummer 16, Simon Andreassen fra Danmark vant rittet, drøyt 7 minutter foran Siggerud. Eirik Pettersen ble nummer 25, Sigurd Salberg Pedersen ble nummer 29 og Petter Fagerhaug ble nummer 40. 

Les også: Spent på landslagsoppdrag i EM 

Eirik Ulltang ble nummer ni i trials.

EM åpnet med stafett 23. juli, der Norge endte på 15. plass av totalt 17 lag. Tyskland vant stafetten foran Sveits og Tsjekkia.

Publisert 27. juli 2015 kl 20.01
Sist oppdatert 27. juli 2015 kl 20.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen