Jacobsen fant seg fort til rette i løypa i Tittisee-Neustadt, og forteller at løypa var både spennende og krevende.

– Det var en veldig bratt klatring i løypa, som ikke er så veldig vanlig på sprint, men som allikevel kommer innimellom, og i sånne type korte eksplosive bakker vet jeg at jeg er sterk og det måtte jeg utnytte. Det ble jo også spurtoppgjør, og det var veldig moro å kjenne at jeg har en grei spurt, også etter en såpas hard løype som i går, sier Jacobsen, som kjører for Sepura Toyota racing with Birk.

I prologen ble Jacobsen nummer fem og 2.5 sekunder bak raskeste jente, men følte hun hadde mer å gå på teknisk.

– I kvart- og semifinalene kjørte jeg kontrollert, og merka at jeg kjørte den bratte bakken i starten mye bedre enn de fleste, og det var en god følelse, sier Jacobsen.

– I finalen kom jeg ut som nummer tre, men forserte raskt til nummer to i klatringa. Jeg lå som nummer to hele neste runde, og kjørte på det jeg hadde utfor for å være på hjulet til lederen før oppløpet. På oppløpet var jeg sterkest, og det var utrolig deilig å kunne dra ifra de siste meterne inn mot mål en skikkelig opptur som jeg virkelig trengte, sier Jacobsen.

– For min egen del ble seieren på lørdag mest en bekreftelse på at jeg kan prestere godt på sprint, i tillegg var det en god gjennomkjøring og test før NM og EM, sier Jacobsen.

Ove Sollie, som er trener i Sepura Toyota racing with Birk er mindre beskjeden på Jacobsens vegne.

– Ingrid knaller til og tar sprintseier i Bundesligaen i Tyskland. Det er høyt nivå, sier Sollie.

Les også: Sykler for matching og EM-billett 

Saken fortsetter under

Ingrid S Bøe Jacobsen - Elisabeth Sveum - Privat 1400x924
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen og Elisabeth Sveum reiste til Tyskland for å kjøre Bundesliga i helga, og det ga uttelling for dem begge. Foto: Privat

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen og Elisabeth Sveum reiste til Tyskland for å kjøre Bundesliga i helga, og det ga uttelling for dem begge. Foto: Privat

På søndagens rundbaneritt gikk det imidlertid ikke like bra for Jacobsen, som endte med å bryte etter to runder.

– Jeg var litt slapp på morgenen, men starter uansett. Det resulterte i hodepine nesten fra start, så etter to runder stod jeg av, i frykt for å bli syk foran NM og EM, sier Jacobsen, Jacobsen reiste til Tyskland sammen med Elisabeth Sveum.

– Det knallmoro med Ingrids seier på lørdag, og det var moro for meg på rundbanerittet, selv om avstanden opp til de beste kunne vært litt mindre, sier Sveum, som ble nummer 11 på rundbanerittet.

– Rundbanerittet gikk ganske som forventet. Det var en helt ok dag. Jeg kunne vært enda råere, men jeg greide å holde et jevnt tempo, sier Sveum, som fortsatt føler at hun trenger de gjennomkjøringene hun kan få inn mot NM neste helg.

– Jeg har ikke kjørt så mange rundbaneritt i år, kun Norgescupritt, så det var skikkelig godt å få kjørt rundbane igjen. Jeg trenger den gjennomkjøringen, både teknisk og fysisk, sier Sveum, og legger til at sprinten på lørdag er en hun helst vil glemme.

Kombinasjonen av varme, lang tid mellom prologer og finaler, og slurv med drikkerutiner ga dårlig uttelling på resultatlista.

– Det var veldig varmt, og cirka 4.5 time mellom prologen og finalene. Jeg var så varm hele dagen, og drakk nok alt for lite. Så jeg var litt slått ut av varmen og var langt under det jeg kan prestere, sier Sveum.

Se Terrengsykkel-TV: Hjemme hos Brage