Skal du sykle med stiv gaffel eller dempegaffel i Birken? Hva må du ha i sekken i Birken? Dette er bare noen av tingene utstyrsredaktør og Birken-ekspert Øyvind Aas tar for seg i denne episoden av Rittklar. 

For mange er Birkebeinerrittet sesongens store høydepunkt. Enten du har som mål å slå en kollega, kompis, perse eller bare krysse mållinja; her har du noen svært verdifulle råd i sesongens siste episode av Rittklar. Når du har sett denne episoden, så kan det hende du finner mye god lærdom i de ni andre innslagene av programserien.  

Annonse

Interessert i tips til Birken? Her har vi samlet alle sakene våre om rittet.

Vi har laget en hel serie med råd og veiledning for deg som sykler ritt. Temaer du lærer mer om hvordan du kan bli en bedre rittsyklist, hvordan du skal fylle opp med næring, kampen mot melkesyra, dekkvalg og mye mer. Se alle episodene her.  

RITTKLAR

Programserien som imøtekommer de mest ambisiøse syklistene, enten du skulle være nybegynner eller på elitenivå. Emner som trening med puls, teknikk, lynraske reparasjoner i felt, dekkvalg, næring og oppsett av sykkelen blir behandlet med omhu. Her er det mye frustrasjon og tid å spare – både i forkant, under og i etterkant av rittene dine.