/ Birken

– Vi lytter til våre deltagere

Birken gjør helomvending i 2024 - og gjeninnfører Ultrabirken og Halvbirken.

Sist oppdatert 15. november 2023 kl 15.32
ultrabirken tilbake
TILBAKE: Ultrabirken er tilbake på terminlista for 2024. Foto: Snorre Veggan.

Birken, som lenge har vært det desidert største sykkelrittet i Norge målt i antall deltakere har de siste årene vært rammet av en kraftig nedgang i antall deltakere.

Derfor har det blitt tatt flere grep for å sikre gjennomføring i jubileumsåret 2023 - deriblant ble Ultrabirken ikke arrangert i fjor.

Selv om deltakerantallet i Ultrabirken er lavt sammenlignet med «selve» Birken, ble det likevel kraftige reaksjoner fra sti-entusiastene som i mange år har hatt Ultrabirken som et av sesongens høydepunkt.

Nå snur arrangøren.

I en pressemelding sier de at de har lyttet til deltakerne, og gjeninnfører både Ultrabirken og Halvbirken.

Må finne fram selv

I likhet med for eksempel Offroad Finnmark og Offroad Valdres, går Birken for en løsning hvor deltakerne må navigere selv:

– Starten vil fortsatt være på Pellestova og målgang ved Håkons Hall men alle deltagere må selv laste ned korrekt GPS-spor over løypa og følge dette. Det blir deltagerens eget ansvar å finne fram og sykle riktig samt å ha nok strøm på sitt navigasjonsutstyr. GPS-sporet vil bli lagt ut sammen med løypebeskrivelse og løypekart i forkant av rittdagen, står det i pressemeldingen.

Ultrabirken har lenge vært kjent som et av de mest krevende terrengsykkelrittene i Norge. Da rittet ble arrangert i 2022, var løypa 108,47 kilometer og 2045 høydemeter, og mesteparten av dette på sti.

KLAR FOR SITT 26. BIRKEN: Terje Holm er én av de som har syklet Birkebeinerrittet flest ganger. Foto: Privat
Les også

Oppfordrer til tidlig påmelding

Sviktende påmelding og lite forutsigbarhet har tidligere vært pekt på som årsak til avlysninger av flere rittarrangører.

Birken skriver derfor i pressemeldingen at de ønsker at de ønsker tidlig påmelding så gjennomføringen av rittet blir enklere.

Ultrabirken arrangeres lørdag 31. august 2024.

vinnere birken rekord beste tid
Les også
Publisert 15. november 2023 kl 15.10
Sist oppdatert 15. november 2023 kl 15.32
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen