/ Birken

Smugtitt på UltraBirken 2016

Løypeleggerne letter på sløret om årets løype i UltraBirken.

Sist oppdatert 27. mai 2016 kl 20.42
birken ultrabirken birkebeinerrittet
UltraBirken blir som vanlig en blanding av sti, grus og knot. I år har stifinner Aksel Selmer fått med seg Lars Ragnar Manengen til å pønske ut et passe knippe utordringer. Foto: Snorre Veggan

Mangeårig løypelegger i UltraBirken Aksel Selmer har i år fått med seg en av landets mest meritterte maratonryttere til å klekke ut årets utfordringer.

– Lars Ragnar er Birkenvinner, oppvokst mellom grantrærne i Øyer og på hils med hver eneste kongle langs tregrensa i området, sier Selmer om sin nye makker.

Nå har snøen smeltet og planen begynner å ta form. Pellestova blir utgangspunktet for årets ritt, og duoen har lokalisert noen gruspartiene i starten som skal gi sprekk i feltet slik at folk får manøvreringsfrihet i terrenget. Som vanlig dreier UltraBirken seg om mye terreng og grovt terreng, ispedd en knippe grusstrekker og en dose flyt.

Se UltraBirken 2015: Elitens Ultrakamp i bilder   

– Skulle det likevel ikke være tilstrekkelig for å gi dere albuerom og boltreplass nok, vil det etter første stiparti komme en strekning på grus, med god plass til forbikjøringer, avslører stifinnerne, og legger til at slik vil det fortsette helt til målstreken: sti-grus-sti-grus-sti-grus.

– Noen tror kanskje at nå skal dere få sykle sti fra start til mål, men så enkelt er det ikke. Vi tror vi skal få til et blandingsforhold mellom de forskjellige underlagene som dere vil sette pris på, sier gutta til birkebeiner.no

Les også: Suverene Ola Kjøren vant UltraBirken 

De avslører at det vil bli tatt i bruk fartsfylte stier som aldri tidligere har vært med i UltraBirken-løypa, og at årets utgave vil gi mer flyt enn 2015-utgaven.

– Det syns vi dere fortjener. Men årets trasé skal fortsatt være Ultra, sier stifinnerne, og antyder at vinnertida bør ligge rundt fem timer.

Det er fortsatt ledige startnummer til UltraBirken, som går fredag 26. august og er begrenset til 600 deltakere. Nytt i år er at aldersgrensen for å delta er satt ned. I år kan utøvere fra 17 år sykle UltraBirken, mens nedre aldersgrense tidligere var 19 år.

Les også: Førsteplass til Tone Kristin Larsen i UltraBirken    

 

Ola Kjøren UB finish 1 - Foto Ingeborg Scheve 1400x924
Ola Kjøren vant UltraBirken 2015, men det var ingen tvil om at det kostet. Foto: Ingeborg Scheve

Ola Kjøren vant UltraBirken 2015, men det var ingen tvil om at det kostet. Foto: Ingeborg Scheve

Publisert 27. mai 2016 kl 20.42
Sist oppdatert 27. mai 2016 kl 20.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen