/ Birken

Suverene Ola Kjøren vant Ultrabirken 2015

Ingen klarte å utfordre Ola Kjøren da han vant Ultrabirken

Sist oppdatert: 28. august 2015 kl 15.05
birken ultrabirken birkebeinerrittet ola kjøren
Ola Kjøren sterkest i Ultrabirken
Lesetid: 2 minutter

Les også: Tavell først i Fredagsbirken

De drøyt 600 deltakerne i årets Ultrabirken fikk en solfyllt ferd over fjellet. Suverent raskest var Ola Kjøren.

Ved Kriksfjell lå feltet ennå relativt samlet, men derfra og inn bare økte børsaværingen tempoet, og syklet i mål hele 11 minutter foran Henrik H. Kippernes, akkurat under 6-timers-merket.

Ola Kjøren vant den første Ultrabirken i 2010, og repeterte bragden i år, dog uten punkteringer som han hadde første gang.

– Det var utrolig godt å kjenne at luka bakover økte i dag. Løypa var lang, knallhard, og ganske knotete når det var så vått. Det var en ekstremt stri tur. Løypa var finere i år. Det var i perioder ekstremt artig, men regnet hadde satt sine spor i løypa, kunne Kjøren fortelle.

ultrabirken-9851a
STRI TUR: Til tross for fint vær, var løypa våt, og tidvis teknisk. Foto: Snorre Veggan.

STRI TUR: Til tross for fint vær, var løypa våt, og tidvis teknisk. Foto: Snorre Veggan.

Kjørens GPS klokket 132 km, og løypa var oppgitt å ha rundt 2500 høydemeter. Det skremte ikke Kjøren, som omtrent midtveis i løypa fikk en luke. Men et rykk var det ikke, i følge Kjøren.
– Jeg rykket egentlig ikke, jeg bare kjørte jevnt og hadde god flyt. Jon-Kristian Svaland kom opp litt, men jeg følte jeg var sterkere både på flatene og i terrenget. Når jeg så at jeg fikk luke, kjørte jeg det jeg hadde for å se om avstanden økte. Så hørte jeg at det var god luke på Pellestova, så jeg prøvde å safe det inn.

Det klarte Kjøren, og uten tekniske uhell ble det seier.
– Du har vunnet NM, Terrengsykkelrittet og Trans-Østerdalen denne sesongen, blir det din siste?

– Vi får se hva som skjer. Det var hvertfall en rå avslutning på dette rittet, som var ett av de viktigste i år. Sammen med TSR var det et av hovedmålene, så det var utrolig digg å lykkes sånn. 132 km. Det er ikke sunt. Hva mener du? Det er så hardt at det ikke er sunt, sa han og lo.

 

Publisert 28. august 2015 kl 15.05
Sist oppdatert 28. august 2015 kl 15.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen