– Det var tungt. Det var motvind og det regnet, og jeg visste ikke hvem som lå bak, sier Jennie Stenerhag, som vant Birkebeinerrittet for andre gang. 

På Skramstad ledet Stenerhag med ett sekund til Ingrid Lorvik. Men ned til Djuposet ristet svensken av seg den norske landeveismesteren, og derifra økte luka til over nesten tre minutter på Kvarstad. 

– Jeg visste at det lå en bak meg en stund, men jeg visste aldri hvem jeg hadde bak meg. Men da jeg hadde to minutter på Storåsen håpet jeg det skulle holde til mål. Men hadde det vært Elisabeth som lå bak meg, så kunne det blitt mye tettere, sier Stenerhag. 

I mål hadde hun to minutter og åtte sekunders margin til Lorvik. 

– Jeg hang med Jennie nesten til terrengpartiet, men jeg er fornøyd med andreplass her. Det er den beste plasseringen min i Birken, for det var en tøff tur med mye motvind og jeg lå for det meste alene, sier Lorvik. 

Bak Lorvik var det ytterligere nesten seks minutter ned til Elisabeth Sveum og Stine Hasund Eid. De to klubbkollegaene fra Kloppa offroadklubb krysset målstreken likt, hånd i hånd. 

Topp 3 kvinner elite
1. Jennie Stenerhag, Sverige, 3:06:20
2. Ingrid Lorvik, CK Victoria/Hitec Products-Birk Sport, 3:08:29
3. Elisabeth Sveum, Kloppa Offroadklubb, 3:14:25
3. Stine Hasund Eid, Kloppa offroadklubb, 3:14:25

Les også: 
Tall fra Birkens raskeste 
Tidligere Birken-vinnere 

Birkebeinerrittet arrangeres i år for 27. gang. Løypa er på 86 kilometer, og ble sist endret i 2016.

Alt om Birken finner du her