For et par uker siden måtte Team Terrengsykkels Anders Holen fire på ambisjonene om å bryte 4-timersgrensa på Birkebeinerrittet i år.

Etter en hel vinter uten smerter eller trøbbel, meldte Akilles-problemene seg på nytt etter at han begynte å trene motbakkeintervaller i Østmarka.

Annonse

– Jeg røk Akilles på fotballtrening i fjor, men syklingen har gått greit helt siden jeg startet med treningen mot Birkebeinerrittet i vinter. Men da jeg begynte å kjøre på med disse motbakkeintervallene, så presset jeg meg veldig hardt en stund med håp om at det skulle få fart på formen. Det virket det, men samtidig ble jeg veldig hoven og stiv i ankelen. Nå tåler jeg ikke turer på lenger enn to og en halv time, sier Holen.

Ikke ble Akilles bedre heller, så for et par uker siden måtte han innse at 4-timers-Birken var kjørt, og at HalvBirken blir årets hovedmål.

– Det var et skjær i sjøen. Men jeg kom egentlig skjevt ut fra hoppkanten allerede i vinter. Først var det et par sjukdomsperioder, og så kom det på en lang jobbreise, og nå dette. Man merker at man ikke er 20 år lenger, sier 42-åringen fra Lillehammer.

Les også: Dette er Team Terrengsykkel 

Alle forutsetningene på plass
Holen syklet Birken flere ganger fra midten av 1990-tallet og utover, og hadde 4:31 som bestenotering så langt. I år skulle den slås med god margin, og i utgangspunktet lå alt til rette for å lykkes. Det er første gang Holen har gått systematisk til verks, med en skikkelig treningsplan og seriøs oppfølging.

– Tidligere har dette vært et one-man-show. Jeg har ikke trent med noen klubb eller noe slikt, jeg har bare holdt på for meg sjøl. Så dette er første gang jeg har trent strukturert mot rittet, sier han.

Les også: – Ti mil i konkurransefart blir hardt 

Sykkelen er i toppform
Men om kroppen ikke er helt i slaget, er det ikke noen problemer med sykkelen.

– Det tekniske skal ikke stoppe meg. Nå har jeg vasket sykkelen, justert bremser, oljet kjedet og gått over alt, så den skal være i form. Jeg endrer ingenting på den nå, for den har fungert så bra i hele år, sier Holen, som har meldt seg på i puljen for målgang på under to timer.

– Nå kan jeg vel ikke si annet enn at jeg er klar. Jeg starter jo på toppen, det er bare halve distansen og jeg skal egentlig bare trille ned til mål. Det kan ikke bli lettere, sier Holen.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.