Dette er Team Terrengsykkel

Nye ryttere og målsetninger. Dette er syklistene i Team Terrengsykkel 2017.

Sist oppdatert: 21. mars 2017 kl 21.00
Foto: Kristoffer H. Kippernes
Foto: Kristoffer H. Kippernes
Lesetid: 4 minutter

Les også: Stisyklistene må være en del av løsningen

Vi kan si at tradisjonen tro, var det stor interesse for å bli tatt opp i Team Terrengsykkel 2017. Kjenner du ikke til konseptet, kan Team Terrengsykkel beskrives slik;

 

Vi plukker ut fire syklister med forskjellig bakgrunn og målsetninger. Vi gir dem en profesjonell trener og et treningsopplegg, for å se hvor gode de kan bli. Team Terrengsykkel har vist seg å bli veldig populært, og søknadsbunken dette året var ikke lett å komme gjennom. Mange gode søknader kom inn, og vi landet til slutt på disse fire syklistene:

 

 

Svenn Fjeldheim

Med sine bravurer i norske enduroritt, er Svenn Fjeldheim allerede et kjent navn for mange. For denne sesongen vil Svenn kutte ned på antallet enduroritt – nå er det rundbane som skal prioriteres. Svenn har allerede teknikken i orden. Men selv med lang fartstid innen sykling, meldte han i søknaden om mangel på struktur i treningen. Nå skal en av konkurrentene hans, Ole Christian Fagerli prøve å få orden på nettopp det.

svenn_MG_0214
Foto: Kristoffer H. Kippernes

Foto: Kristoffer H. Kippernes 

Rakel Birkeli

Rakel utmerket seg i søknadsbunken med en noe spesiell meritt – hun vant mixklassen i Offroad Finnmark i 2016. Dette, sett i lys av at hun ønsket å prioritere tekniske maratonritt gjorde at vi valgte å satse på Rakel. Allerede på første fysiske test hos Sykkeltilpasning i Drøbak imponerte hun med gode resultater, og fulgte opp med en andreplass i fatbike-NM på Lygna, bak Elisabeth Sveum. Rakel har begrenset ritterfaring, og gleder seg derfor veldig til å delta i flere ritt som norgescup maraton, NM maraton og Terrengsykkelrittet.

rakel_MG_0218
Foto: Kristoffer H. Kippernes

Foto: Kristoffer H. Kippernes

Anders Holen

Blant nesten 100 søknader var det nok av stereotypen «mann 35, har syklet Birken på 3.05 og vil komme under tre timer.» Men hva med de som sliter med å komme under fire?

Anders Holen bor på Lillehammer, og har deltatt i alle Birken-arrangementene, men har ennå til gode å klare en god tid i sykkelrittet. Dette ønsket han nå å gjøre noe med. Han har en bestenotering på 4.31, og målet for 2017 blir å komme under fire timer. Anders har også noe mer begrenset tid til trening, og har derfor litt færre ritt på planen frem mot årets store hovedmål; Birkebeinerrittet.

anders_20170124_152633
Foto: Petter Gustavsen

Foto: Petter Gustavsen

Miriam Sivertsen

Rundbanegrenen har ikke fått mye fokus i Team Terrengsykkel de siste årene. Dette ønsket vi å gjøre noe med. Sammen med Svenn skal Miriam Sivertsen se om hun kan heve prestasjonsnivået i alt i fra lokale ritt til Norgescup og NM. Miriam er allerede en del av et aktivt miljø i Oslo-klubben Frøy IF. Fra første dag har hun vist stor treningsiver, og vi gleder oss til å se hva arbeidet hun legger ned gjennom vinteren kan føre til.

miriam_MG_0228
Foto: Kristoffer H. Kippernes

Foto: Kristoffer H. Kippernes 

Treneren

Ole Christian Fagerli er et kjent navn for de fleste som driver med sykling. Han har gjennom en lang karriere oppnådd gode resultater i rundbane både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Etter han parkerte rundbanesykkelen, har han de siste årene satset på enduro. Formen kan umulig ha blitt helt ødelagt etter han la opp – for kort tid siden ble han også norgesmester i fatbike på Lygna. 

13-59-36_lightboxorg
Foto: Per-Eivind Syvertsen

Foto: Per-Eivind Syvertsen

Team Terrengsykkel er allerede godt i gang, og du kan følge dem her på nettsiden, og ikke minst i magasinet fremover. Følg med!

Les også: Fatbike-NM i bilder

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Publisert 21. mars 2017 kl 21.00
Sist oppdatert 21. mars 2017 kl 21.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen