Les også: Er dette den raskeste sykkelen i Birken?

Ultrabirken ble arrangert for femte gang i år. Rittet har raskt etablert seg som populært for de som søker utfordringer utover det Birkebeinerrittet kan by på. Men ikke alle nøyer seg med bare det ene. I målområdet på Birkebeinerrittet lørdag traff vi Atle Rømo, som hadde syklet Ultrabirken dagen før. Og det var ikke første gang for Sagene-syklisten.

– Hva er motivasjonen for å kjøre to dager på rad, Atle?

– Ikke så godt å si, det starta egentlig med at jeg ble utfordret av en annen syklist om å sykle Ultrabirken første gang den ble arrangert, for jeg er egentlig ikke så godt på terrengsykling. Og det viste vel tiden min i går med ni timer og femten minutter.

2 x 5: Atle Rømo har syklet både Ultrabirken og Birkebeinerrittet, fem år på rad. Foto: Kristoffer H. Kippernes
– Tiden i dag da?

– Tre timer og tjue ca. Det ble til at jeg kjørte dobbelt det første året, og etter det har jeg ikke gitt meg. Det er vel en tråd på terrengsykkelforumet om at det bare er fire personer som har kjørt dobbelt alle årene. så jeg er en av de fire. Jeg håper at de andre kan gi seg snart, eller at vi kan ta et ti-årsjubileum og gi oss sammen, sier Rømo med et lurt smil.

Les også: Interessert i Birken? Her finner du alt du trenger å vite.

– Men hva er greia med rosa?

– Greia er egentlig at det skal være lett å få langing. Det starta med at jeg kjøpte meg en sånn rosa T-Mobile hjelm når jeg begynte å sykle, så fant jeg egentlig ut at det var superpraktisk.

LETT Å SE: Atle har valgt rosa detaljer både på kropp og sykkel for å enklere få langing ute i løypa. Foto: Kristoffer H. Kippernes

FJONGT: Også Garmin-computeren har fått rosa pryd. Foto: Kristoffer H. Kippernes

– Blir det dobbelt opp neste år også?

– Hadde du spurt meg i går, så hadde jeg garantert sagt nei. Spør du meg i dag, så kan jeg si at det er muligheter.

Resultater Atle Rømo, Ultrabirken og Birkebeinerrittet:

ULTRAIMPONERENDE: Å sykle Ultrabirken på fredag, for så å ta turen over fjellet enda en gang på lørdag er det ikke alle som orker. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Les også: Hvilken hengekøye bør du velge?

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel