Les også: Suverene Ola Kjøren vant Ultrabirken
Ultrabirken er kanskje landets hardeste Terrengsykkelritt, og stiller store krav til utstyret. Årets løype var ca 132 kilometer og bød på 2500 høydemeter. Vinneroppskriften for Ola Kjøren ble en Specialized Epic.

_C2A1951
Annonse

 

SOLIDE: Dekkene Ola valgte var Specialized Fast Trak Control, i 2,2-tommers bredde, satt opp slangeløst. Ved spørsmål om dekktrykk svarte han tørt: – Hah, det var enkelt! Jeg pumpa opp til 28 psi, og så slapp jeg ut nok til jeg tenkte at det var passe hardt.

_C2A1953

 

KRANK: Kranken er byttet til en SRAM/Quarg-krank med wattmåler. Ola valgte å kjøre med et drev med 34 tenner foran, paret opp med XX1 bakgir og 10-42 kassett.

_C2A1937

SWAT-OPPSETT: Specialized har sitt eget system for integrering av tilbehør på sykkelen, kalst SWAT(StorageWaterAirTools). I SWAT-boksen hadde Ola slange, gasspatron, dekkspaker, girøre og lappesaker. Miniverktøy og kjedekutter på sykkelen. Ola hadde to drikkeflasker på sykkelen. På ryggen hadde han en Evoc tre-liters drikkesekk med det øvrige pålagte utstyret. Og for de som måtte være interessert, dette svarte Ola da vi spurte om hva han tok til seg av næring underveis: – Jeg spiste to barer, ca ti gel og fem(!) koffeinboostere, og drakk ca 4,5 liter energidrikk. #rumlemage.

Les også: Alle vil til Romsdalseggen

_C2A1943

STI-VARIANT: Ola Kjøren foretrekker Trail-varianten av XTR-skivebremser fremfor Race-varianten.

_C2A1944

KJEKT Å HA: En kombinert skum- og gasspatron kan redde dagen om man er uheldig og får en punktering. Ola fikk heldigvis ikke bruk for denne.

Les også: Ikke noe å gjøre med vinneren i dag

Les også: Slik velger du rett sykkel

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel