Les også: Stor test av lette toppturstøvler

Det var en blytung løype som møtte de over 500 deltakerne i UltraBirken fredag. 120 kilometer og rundt 2500 høydemetre skulle overvinnes. For Jon Kristian Svaland, som har vunnet de to siste årene, ble løypa i tøffeste laget. Han kom til mål som nummer fire, etter en kraftinnsats på mer enn fem timer og et kvarter. Men da var det også tomt for krefter. Skiskyttertreneren, som i morgen skal piske skiskytterne over fjellet, gikk i bakken og ble liggende i målområdet i flere minutter før han ble løftet ut på båre.

Annonse
_IPP5718
KREFTER IGJEN: På vei opp Svartåsen lå Jon Kristian Svaland som nummer tre (foto: Kristoffer Kippernes)

FORTSATT KREFTER IGJEN: På vei opp Svartåsen lå Jon Kristian Svaland som nummer tre (foto: Kristoffer Kippernes)

Etter tyve minutter i Røde Kors-teltet, kviknet han imidlertid til og tok seg tid til en prat med Terrengsykkel.

– Det var en veldig grov løype på alt det som var sti, fortalte Svaland, som kjørte på halvdemper. Det ble rett og slett for hardt.

– Jeg slet virkelig med å holde følge, forklarte han.

Les også: Er dette den raskeste sykkelen i Birken?

BRA LØYPE

Løypa startet med fem mil på grus, noe det var delte meninger om. Svaland var også delt i meningene.

– Jeg savner en sti omtrent umiddelbart, så vi kan spre oss. Men det positive er at han som er nummer 100 fortsatt er med i teten etter grusen og det synes han er kjempegøy. Så for deres del er det utrolig bra, mente han.

At løypa gikk ned deler av utforløypene på Hafjell så han også på som veldig positivt, til tross for at han hadde stiv sykkel og at det var langt opp igjen.

– Fytti katta, der var det bratt. Men jeg har hatt det utrolig moro og vi har hatt medvind hele veien. Det har ihvertfall virket sånn, fordi det har vært så gøy. Så dette frister til gjentakelse.

Neste år stiller han kanskje med fulldemper?

birken2014-5640a
OPPEGÅENDE: Etter tyve minutters hvile var Jon Kristian Svaland igjen på beina, glad for at han ikke skal sykle i morgen (foto: Snorre Veggan)

OPPEGÅENDE: Etter tyve minutters hvile var Jon Kristian Svaland igjen på beina, glad for at han ikke skal sykle i morgen (foto: Snorre Veggan)

Les også: Slik velger du rett sykkel

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel