Stiguide til Bekken - Liaåsen

Parkeringsplass ved Bekken, ved Estenstadmarka.

Sist oppdatert: 3. oktober 2020 kl 12.12
Arne Gran og Odd-Ivar Dahl klatrer opp en av de mange stiene i Estenstadmarka med utsikt mot byen. Tyholttårnet skimtes i bakgrunnen.
Arne Gran og Odd-Ivar Dahl klatrer opp en av de mange stiene i Estenstadmarka med utsikt mot byen. Tyholttårnet skimtes i bakgrunnen.

HVOR?

  • Kommune: Trondheim
  • Lengde: 0-10 km
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 3. middels krevende

Rutebeskrivelse

Trønderbyen med Nidarosdomen og Rosenborg FK.

Det er mer å se enn de mest sentrumsnære attraksjonene i Trondheim. Fra Byåsen - vest for Trondheim finner du kanskje noe av Norges beste stisykling.

  • Vanskelighetsgrad: 4 - middels krevende

  • Lengde: Ca. 7 kilometer

  • Høydeforskjell: Ca. 320 meter

  • Startpunkt: Parkeringsplass ved Bekken, ved Estenstadmarka.

Følg grusveien ut fra parkeringsplassen, skilting mot Liaåsen og Styggdalen. På toppen av en lang grusklatring skal du ta til høyre, skiltet mot Liaåsen. På toppen av den steinete klatringen skal du ta til venstre på bred sti.

Fortsett opp bratt klatring til den flater ut. Når du kommer til første stikryss, ta til høyre på sti og noe flatere terreng.

Liten bakketopp, skal du ta første sti inn til høyre. Kommer ut på åpent parti, ta til venstre på sti. Først bred sti, så smalere.

Følg stien. Kommer en klatring, etter første lille topp går det en sti opp til venstre. Ta denne. Ut på mer etablert sti til høyre, og så til venstre i neste Y-kryss mot Liaåsen. På toppen av Liaåsen skal du snu 180 grader, og ta inn på smal sti. Denne krysser rett over en bred sti, fortsett inn i skogen på andre siden.  

Følg samme sti snaue to kilometer tilbake. Så i slak utforkjøring tar du til venstre på sti. Hold helt til høyre i et litt uoversiktlig kryss ved kraftgata ned mot Tomsetmyra. Følg kraftgata og ta høyre på sti inn i skogen. Stien går ut mot kraftgata igjen. Kryss en mer etablert sti og hold rett fram. Du kommer ut på en bredere sti til høyre ved Tomsetmyra, her får du teknisk klatring. Hold til venstre i neste stikryss, og følg grusveien tilbake til parkeringsplassen ved Bekken. 

Hvis du har lyst til å utforske mer, har vi samlet noen tips til stisykling i Trondheim.

Oversiktskart over Trondheim med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Oversiktskart over Trondheim med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Publisert 28. mai 2019 kl 09.17
Sist oppdatert 3. oktober 2020 kl 12.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen