På ville stier

Skibotn Stifestival ble en stor suksess. Nærmere 30 glade syklister lekte og utfordret egne og hverandres ferdigheter på sykkel i Skibotn i helgen.

Sist oppdatert 3. september 2012 kl 20.35
FOR ET SKUE: Landskapet i Skiboten er upåklagelig, noe utsikten fra Bollmasveien illustrerer. Foto: Chris Brynjulfsen
FOR ET SKUE: Landskapet i Skiboten er upåklagelig, noe utsikten fra Bollmasveien illustrerer. Foto: Chris Brynjulfsen

Kristian Stensland Løwe var med å arrangere Skibotn Stifestival, og han rapporterer til Terrengsykkel.no fra helgens festival i nord:

Skibotn Stifestival ble en stor suksess. Nærmere 30 glade syklister lekte og utfordret egne og hverandres ferdigheter på sykkel i Skibotn i helgen. Festivalen, som er ment å være en uhøytidlig sosial samling for alle som driver med stisykling i Troms, ble arrangert første gang i år. Mannen bak festivalen er Kristian Stensland Løwe. Han har tidligere bodd i Tromsø og drevet med toppturer på sykkel siden 2007. Når han flyttet til Skibotn i fjor sommer ble han så imponert over hvor mange fantastiske stier det var i området at han bare måtte finne en måte å dele dem med andre på.Arrangørens markedsføring med tørre stier så ut til å henge i en veldig tynn tråd når fredagen kom og regnet bøttet ned, men utover kvelden klarnet det opp, og lørdag våknet deltakerne til strålende sol og 16 grader. For de fleste ble det en lang tur i finværet over Varduvarre og Sledo med både krevende klatringer og morsomme utforkjøringer. Andre ble kjørt til Kilpis der de tok båten over vannet og syklet over fjellet ned til Signaldalen, der de ble møtt av en ny bil som fraktet dem tilbake til leieren, og ei kald øl. Søndagen ble igjen benyttet til sykling, blant annet tok en stor gruppe med seg syklene for en historisk og utfordrende topptur opp Blodveien på Falsneset.Ett av høydepunktene under festivalen var "Hengen Ned". En utforkonkurranse på sykkel fra det kjente turmålet Hengen i Skibotn og ned til E6 ved Olderelv camping. Løypa faller nesten 200 meter over 1,5 km med en fin blanding av flate og bratte partier. 15 deltakere turte å ta på seg startnummer og konkurrere, men det ble den imponerende dyktige syklisten Tor Espen Lynum som tok første stikk i vandrepokalen. Festivalen ble arrangert i samarbeid med Strandbu Camping og Ride Tromsø, og planleggingen av Skibotn Stifestival 2013 er allerede igang.

Resultater fra utforkonkurransen:

1. Tor Espen Lynum

2. Simon Clements

3. Vidar Wensel

4. Chris Brynjulfsen

5. Jørgen Gerhardsen

6. Jack Corby

7. Espen Karlsen

8. Lars Linaker Berglund

9. Per Idar Følkner

10. Vetle Richardsen

11. Dirk Schwerdtfeger

12. Espen Sagen

13. Hans Jørgen

14. Marte Festøy

14. Paul Velsand

Publisert 3. september 2012 kl 00.00
Sist oppdatert 3. september 2012 kl 20.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen