Flyplasstien har mye til felles med stiene på motsatt side av Kaupanger. Knut Myking blir liten blant store trær på Berg-og dalbane-stien. / Stisykling i Norge.
Flyplasstien har mye til felles med stiene på motsatt side av Kaupanger. Knut Myking blir liten blant store trær på Berg-og dalbane-stien. / Stisykling i Norge.

Stiguide til Flyplasstien

Sogndal byr på prima stisykling. Her kan du velge og vrake i flotte stier som byr på fart og flyt. Denne stirunden er en lett runde som starter ikke langt fra flyplassenn på Haukåsen på Kaupanger. Det er mange lokale som sykler i Sogndal, i tillegg til at de opplever høy grad av tilreisende. For å redusere slitasje på stier, et godt forhold til turgåere og grunneiere, har de utarbeidet lokal etikette. Vi oppfordrer alle til å følge denne og stivettreglene.

HVOR?
  • Kommune: Sogndal
  • Lengde: 0-10 km
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 1. Lett

Rutebeskrivelse

En relativt kort tur, fin som ettermiddagsrunde.

I begynnelsen er det en del transport på asfalt. Du kan enten kjøre bil eller sykle til turens høyeste punkt. 

  • Vanskelighetsgrad: 2-3 lett
  • Lengde: Ca. 9 kilometer
  • Høydeforskjell: Ca. 250 meter
  • Startpunkt: Ved rød bom på høyre side av veien opp til flyplassen på Kaupanger

GPS-spor til alle turene finner du på gps.terrengsykkel.no. Disse kan du laste ned og se nærmere på. Har du en GPS med kartvisning, kan du følge sporet når du sykler.

Følg asfaltveien opp fra Kaupanger mot flyplassen, helt til du ser en stikkvei på høyre side med en bom. 

Parker på veilomme på andre side av veien. Sykle inn på kjerreveien bak bommen, og følg denne et stykke, før du tar inn til høyre på sti. Stien er ikke spesielt teknisk, men underlaget er raskt, og farten gjør at du må være skjerpet. Etter omtrent to kilometer med fin flyt er det en ufrivillig avbrytelse på kjerrevei, før man kommer til et veikryss. Her er det flere morsomme valg, med lokale navn som «Slangehagen» og «Speedy gonzales» Begge disse stiene ender i Eide.

Ved Eide følger du grusveien noen hundre meter tilbake mot RV5, før du tar inn til høyre på sti oppover mot Kaupanger igjen. Stigningen går på jevn og fin kjerrevei. Veien kommer til en åpen lysning. Kryss denne, stien går inn til høyre i den andre enden. Følg sti og kjerrevei slakt oppover, før du tar til venstre og traverserer bortover lia. En siste utforkjøring, før stien ender opp på idrettsplassen ved Kaupanger, og de siste hundre meterne tilbake til bilen går på asfalt. 

Vi oppfordrer alle til å følge den lokale etiketten i Sogndal og stivettreglene.

Hvis du ønsker å sykle andre turer i området, har vi her noen anbefalinger til stisykkelturer som vi har syklet selv.

Oversiktskart over Sogn med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Oversiktskart over Sogn med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salgssjef: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå