Stiguide til Molden

Dette er en nydelig topptur en liten kjøretur fra Sogndal. Fjellet huset Sogndal Enduro i 2013 – ikke uten grunn. Stiene her er supermorsomme og utsikten helt fantastisk. På toppen ser du Hurrungane i øst og Jostedalsbreen i nord. Nedturen byr på fantastisk utsikt, superflyt og skikkelig bratte partier. Stien kommer ut ved noen gårder, og den siste biten ned til Marifjøra går på traktorveger.

Sist oppdatert: 16. juli 2021 kl 09.46
En tur over Molden er ekstra fint på en klarværsdag, hvor du kan se langt innover fjellene mot blant annet Hurrungane. Andreas Køhn og Knut Myking går i ett med landskapet. / Stisykling i Norge.
En tur over Molden er ekstra fint på en klarværsdag, hvor du kan se langt innover fjellene mot blant annet Hurrungane. Andreas Køhn og Knut Myking går i ett med landskapet. / Stisykling i Norge.

HVOR?

  • Kommune: Sogndal
  • Lengde: 10-20 km
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 5. veldig krevende

Rutebeskrivelse

Dette er en fantastisk fjelltur en liten kjøretur unna Sogndal.

Det enkleste er om man kjører to biler, og setter igjen den ene ved turens sluttpunkt i Marifjøra i Luster kommune.

Den andre bilen bruker man til å frakte seg til parkeringsplassen på Krossen, langs veien til Mollandsmarki.

  • Vanskelighetsgrad: 5 - veldig krevende

  • Lengde: Ca. 11 kilometer

  • Høydeforskjell: Ca. 660 meter

  • Startpunkt: Krossen, parkeringsplass langs vegen til Mollandsmarki

Har du en GPS med kartvisning, kan du laste ned koordinatene her og følge sporet når du sykler.

Fra parkeringsplassen tar du rett inn på rødmerket tursti, og beveger oss opp gjennom skogen. Dette er en tur hvor man kan sykle store deler oppover, men det er både bratt og krevende. Det kan være lurt å trille og heller spare litt krefter til man står på toppen. 

Siste biten må man beregne ren dytting. Litt steinete de siste meterne på toppen. Utsikten du blir belønnet med på toppen av Molden er verdt alt slitet. Hurrungane i øst og Jostedalsbreen i nord. Fra toppen følger stien ryggen over fjellet og nordover mot bygda Luster. Stien starter litt vest for toppen. 

Utforkjøringen kan deles i tre deler; første del er i åpent terreng med fantastisk utsikt, over svaberg og åsrygger. Deretter følger et parti med superflyt i åpent skogsterreng før siste del, som er skikkelig bratt. Er det vått, eller i perioder med mye regn kan spesielt den siste delen av utforkjøringen være krevende. Stien kommer ut ved noen gårder, og den siste biten ned til Marifjøra går på traktorveger.

Hvis du ønsker å sykle andre turer i området, har vi her noen anbefalinger til stisykkelturer som vi har syklet selv.

Oversiktskart over Sogn med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Oversiktskart over Sogn med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Publisert 28. mai 2019 kl 09.08
Sist oppdatert 16. juli 2021 kl 09.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen