– Det er fantastiske forhold i Østmarka

Vintersyklistene koser seg. Remi Lelievre var en av dem som utnyttet gode forhold i Østmarka på stisykkel i helga.

Sist oppdatert 18. januar 2021 kl 18.00
stisykling vinter østmarka Trulsrunden
FINE FORHOLD: Flere av stiene i Østmarka er hardtråkket og fine for vintersykling nå. Foto: Remi Lelievre

Vinteren trenger ikke å legge en demper på stisyklingen, snarere tvert i mot. Selv om Sør-Norge har fått et bra påfyll med snø, er det fine sykkelforhold flere steder.

Remi Lelievre var en av dem som utnyttet gode forhold i Østmarka i helga som var. Med utgangspunkt i Trulsrunden-området fikk han til sammen 15 kilometer på smale, snødekte stier.

– Stiene er godt tråkket og skikkelig harde. Det var veldig høy smiles per hour-faktor, sier Lelievre til Terrengsykkel. 

Turen gikk i Trulsrunden-terreng, og videre mot Mariholtet, og Slettfjell og deler av Terrengsykkelrittet-løypen, før han krysset Nøklevann mot Hellerud.

stisykling vinter østmarka trulsrunden
SMAL STI: Det gjelder å holde seg til den smale stien der underlaget er fast. Foto: Remi Lelievre

– Nå syklet jeg ikke Pioneren, men jeg traff en annen syklist som mente forholdene var veldig gode der også, forteller Lelievre.

Han syklet med piggdekk, noe som gikk helt fint.

– Jeg hadde Ice Spiker pro i 2,25 på. Noen vil si de er litt smale, det gikk veldig bra. Hvis man har enda bredere dekk så bør det være enda bedre opplevelse, sier Lelievre.

Fatbike-entusiastene på Lillehammer er for lengst i gang med prepping av løypene sine, les mer om det her. Det er også flere steder i landet hvor syklister sørger for at det er gode forhold for stisykling. 

Publisert 18. januar 2021 kl 18.00
Sist oppdatert 18. januar 2021 kl 18.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen