Vinteren trenger ikke å legge en demper på stisyklingen, snarere tvert i mot. Selv om Sør-Norge har fått et bra påfyll med snø, er det fine sykkelforhold flere steder.

Remi Lelievre var en av dem som utnyttet gode forhold i Østmarka i helga som var. Med utgangspunkt i Trulsrunden-området fikk han til sammen 15 kilometer på smale, snødekte stier.

Annonse

– Stiene er godt tråkket og skikkelig harde. Det var veldig høy smiles per hour-faktor, sier Lelievre til Terrengsykkel. 

Turen gikk i Trulsrunden-terreng, og videre mot Mariholtet, og Slettfjell og deler av Terrengsykkelrittet-løypen, før han krysset Nøklevann mot Hellerud.

stisykling vinter østmarka trulsrunden
SMAL STI: Det gjelder å holde seg til den smale stien der underlaget er fast. Foto: Remi Lelievre

– Nå syklet jeg ikke Pioneren, men jeg traff en annen syklist som mente forholdene var veldig gode der også, forteller Lelievre.

Han syklet med piggdekk, noe som gikk helt fint.

– Jeg hadde Ice Spiker pro i 2,25 på. Noen vil si de er litt smale, det gikk veldig bra. Hvis man har enda bredere dekk så bør det være enda bedre opplevelse, sier Lelievre.

Fatbike-entusiastene på Lillehammer er for lengst i gang med prepping av løypene sine, les mer om det her. Det er også flere steder i landet hvor syklister sørger for at det er gode forhold for stisykling.