/ Fatbike

Nå er det (h)jul!

Fatbikeentusiastene på Lillehammer har fått snøen de trenger, og preppingen av løypene er i full gang, sjekk stemningen!

Sist oppdatert: 24. desember 2020 kl 11.30
fatbike lillehammer birkebeineren skistadion
MAGISK STEMNING: Snøen har lagt seg på stiene ved Birkebeineren skistadion, og fatbike-entusiastene er i full gang med prepping. Foto: Snorre Pedersen
Lesetid: 1 minutter

Selv om lite snø så langt har ført til kanonbra forhold for stisykling flere steder i landet den siste tiden, er det også noen som gjerne skulle sett snøens ankomst. 

Ved Birkebeineren skistadion har en gjeng fatbike-entusiaster lagt opp til et løypenett som preppes for sykling gjennom vinteren. Nå har de endelig fått den etterlengtede snøen de trenger for å komme i gang. 

– Nå har vi ordnet tre bruer, og satt de første sporene, forteller Snorre Pedersen til Terrengsykkel. 

fatbike lillehammer løype
PREPPING: Dugnadsarbeiderne har laget klopper over de største vannhullene for å gjøre preppingen litt enklere. Nå kan snøen legge seg.

– Mildværet etter første skikkelige snøfallet gjorde at det var ideelt for å kjøre opp såle. Det er fint både for å komprimere, og for der vi må ha snø for å justere og bygge opp hvert år. Stiene S’en og Blåmann er nye som vi har kjørt opp som nedoverstier. De ble latterlig morro! Det er et bløtt hull på Tjernet-runden, og ellers er det knallhardt med sandpapirgrep, forteller Pedersen. 

fatbike lillehammer kart
OPPKJØRT: Dette er stiene som er preppa og klare.
Publisert 24. desember 2020 kl 11.30
Sist oppdatert 24. desember 2020 kl 11.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen