Det ubestridelig best utbygde stinettverket langs Bergensbanen, i hallingbygda Nesbyen, står klart til den årlige sykkelfestivalen Trail Camp. Tettstedet er omkranset av fjell, og er velkjent for tørt klima, som betyr tidlig sesongstart for stisykling. At fjellene er strødd med stier, og at stiene ned til dalbunnen og sentrum er finjustert for utfor- og stisyklister, møblert med doseringer, dropp og tømmerelementer fra ende til annen, gir ytterligere grunn til besøk. 

Annonse
2

Tørt og varmt: Men riktignok er dette bildet tatt sommerstid. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Med andre ord, det er all grunn til å besøke Nesbyen mang en gang gjennom sesongen. Men akkurat denne helgen blir det allikevel et og annet ekstraordinært verdt å få med seg, så som guidede turer, whip-konkurranse, shuttleturer, altså turer hvor du behagelig og bedagelig blir kjørt til toppen av nedoverstiene. Eller hva med kjedeløs, timet pump track-konkurranse med påfølgende fest?

3

Raske stier: Med variert terreng vil de fleste nok finne sine favorittstier. Flyt er uansett et stikkord. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Programmet starter morgenen fredag 1. mai med shuttleturer gjennom dagen, og varer til søndag 3. mai, med hovedbolken av aktiviteter på lørdag. Se arrangørenes nettsider for komplett program og generell informasjon.