Sykkelfestival i Lofoten

Sykling i Lofoten har hittil vært et beskjedent beskrevet blad, men til sommeren arrangeres det sykkelfestival.

Sist oppdatert 6. mars 2015 kl 07.00

– Vi dro oppover til Skibotn for å delta på Skibotn stifestival 2014. På vei hjem kom ideen om å lage en festival i Lofoten. Vi diskuterte mer når vi kom hjem, og i løpet av høsten ble vi enige om å prøve dette i regi av Lofoten Ekstremportklubb, forteller intiativtager Bjørn-Ståle Larsen.

Selv om klubben ikke har arrangert noe lignende arrangement før, har de uredd kastet seg ut i det, og satser på å høste erfaringer. Selv om begrepet enduro er knyttet til en konkurranseform, blir det først og fremst stisykling som står i fokus.

– Det er første gang vi arrangerer noe som omfatter terrengsykling, så vi ble enige om det skulle være en festival uten for mye tilrettelegging og styr. Vi får høre på tilbakemeldingene etter festivalen, og se hva vi eventuelt kan gjøre annerledes om det blir gjentakelse neste år, sier Larsen.

ukjent
ukjent

Storslagen natur

På nettsiden ligger det allerede flere fristende bilder ute, og Larsen forteller at de vil arrangere flere turer både på dagtid, og med midnattsol hvis anledningen skulle by seg.

– Festivalen er ment for de som vil oppleve Lofoten på en annen måte enn de som ser Lofoten fra et bilvindu. Det mange kan få oppleve er lyse netter og en blodrød sol som går ned i havet hvis de er med på midnattssol-turer. Ellers er Lofotfjellene fantastiske å se på når man kommer opp i høyden.

ukjent-1
ukjent-1

Festivalen arrangeres 16.-19. juli, og mer informasjon finner du på nettsiden deres.

Publisert 6. mars 2015 kl 07.00
Sist oppdatert 6. mars 2015 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen