«Det er bart og nesten helt tørt i lia, og vi hadde håpet i det lengste å kunne gjennomføre 1. mai helgen. Sånn blir det dessverre ikke.»

Slik begynner meldingen på nettsiden til festivalen. 

Nesbyen Trail Camp har siden den spede begynnelsen vokst seg til å bli et av de større arrangementene for stisyklister i Norge. Lagt til den første helgen i mai hvert år, har dette vært en skikkelig kick-off for stisyklister som er spesielt glade i shuttlebasert sykling. Festivalen har også vært med å sparke i gang utviklingen av stisykling i Nesbyen

Slik blir det ikke i år. Store deler av landet er fortsatt underlagt smittevernstiltak av ulik grad, og det legger også begrensninger på slike samlinger. 

– Vi avlyser fordi vi ikke kan kjøre shuttling særlig effektivt med reglene som gjelder nå på nivå 1 av gjenåpningen. Og festivalen dreier seg jo om shuttlebasert sykling. Så da blir det å avlyse dessverre, sier Knut Lønnqvist hos arrangøren Trailhead Nesbyen. 

De ser nå fram mot neste år. 

– Det kommer en 1. mai helg i 2022 også. Da kan vi igjen være sesongstart med Shuttles - Berms - High Five’s and Rock&Roll.