For ivrige skientusiaster har ekstremværet Gyda ikke bidratt i noen positiv retning med mildt vær og nedbør den siste uken.

I Nesbyen derimot, er historien en litt annen.

Nesbyen regnes som et av de beste stedene i Norge å drive med shuttlebasert sykling og stisykling, og er kjent for å ha et fordelaktig klima som gjør at stiene blir tidlig snøfrie om våren, og bygda til et yndet reisemål for syklister.

Nå trenger man imidlertid ikke å vente til våren, flere stipartier er helt snø og isfrie.

Det er Trailhead Nesbyen som driver med shuttling og stibygging som har lagt ut en video på Instagram - med sykling blant annet i Den Ravinde. Som videoen viser er det snø og is langs veier og noen få partier, men budskapet i videosnutten er at man klarer seg fint uten piggdekk.

– Var ute å testa Ravinde og nederste to kilometer av Hallingspranget. Ravinde er veldig gøy uten pigg, men det er flekker med is, så man må ta en befaringsrunde først. Som vanlig snø fra parkeringa til Utsikten, sier Knut Lønnqvist i Trailhead Nesbyen til Terrengsykkel.

– Det er litt rare forhold denne vinteren. Den har liksom ikke kommet i gang her. Og nå er den borte igjen. Men ikke uvanlig lenger. Det har skjedd flere ganger de siste årene, sier Lønnqvist.