Gir syklistene sin egen base

Nesbyen Bed and Biking blir skreddersydd som syklistenes overnattingstilbud i byen.

Sist oppdatert: 22. august 2016 kl 11.00
Nesbyen Bed and Biking, tidligere Qvisten, blir syklistenes egen base i byen. Foto: Ove Grøndal
Nesbyen Bed and Biking, tidligere Qvisten, blir syklistenes egen base i byen. Foto: Ove Grøndal
Lesetid: 4 minutter

Idéen er å kunne by tilreisende syklister full pakke, fra ankomst til avreise, og konseptet heter Nesbyen Bed & Biking, forteller Ove Grøndal, som er en av eierne.

– Her skal man kunne komme på fredag og bare parkere bilen, pakke ut sykkelen, og kanskje bli med på en shuttle tur med det samme. Så kan man komme tilbake, dusje og kanskje ta seg en tur på puben, treffe andre syklister og oppleve å være en del av et miljø. Syklister er sosiale folk, men vi har ikke hatt noen overnattingstilbud som er en naturlig base for syklistene, sier Grøndal.

Les også: Nesbyen får 300.000 til stibygging   

Saken fortsetter under

Nesbyen 1 - Brynjulf Svendsen 1400x788
Nesbyen har fått et variert tilbud av sykkelløyper, både for de som liker stisykling og de som trekkes mot enduro- og utfor. Foto: Brynjulf Svendsen

Nesbyen har fått et variert tilbud av sykkelløyper, både for de som liker stisykling og de som trekkes mot enduro- og utfor. Foto: Brynjulf Svendsen

Manglet egnet overnatting
Grøndal brenner for terrengsyklingen i Nesbyen, og sammen med Knut Lønnqvist har han i løpet av de siste åra etablert et stort nettverk av sykkelstier i området gjennom selskapet Trailhead Nesbyen. Men som sykkeldestinasjon har Nesbyen manglet relevante overnattingsmuligheter. Nå har Grøndal kjøpt leilighets- og campingkomplekset Qvisten sammen med Adnan Helja gjennom bedriften Nesbyen Event AS.

Med Qvisten får Nesbyen et helhetlig sykkelkonsept, og responsen har vært god selv om det ikke er lenge siden overtakelsen. Grøndal var klar for å ta imot gjester umiddelbart, og har allerede fått bestillinger. Åtte av de 16 leilighetene er tilgjengelige i høst, mens de andre åtte foreløpig er langtidsutleid utover vinteren. I tillegg har Qvisten muligheter for telting og plass til bobiler og campingvogner.

Les også: Siste nytt fra Terrengsykkel

Tilrettelegger ute og inne
Utover høsten setter duoen i gang med flere prosjekter. Trådløst nettverk kommer også så fort som mulig, og uteområdene skal tilrettelegges bedre. Grøndal har planene klare for pumptrack og dirtlinje på fellesarealet, samt uteplass for grilling og sykkelvask.

– Det skal være tydelig at dette er et sted for syklister, sier han.

I underetasjen på Qvisten er det dusjer og toaletter, vaskemaskiner og tørketromler, fellesrom og litt lagerplass. Dette fungerer som sanitæranlegg for campingdelen, men Grøndal håper også å kunne bygge om bodene litt, slik at de lettere kan brukes til å oppbevare sykler og utstyr.

Videre skal leilighetene etter hvert oppgraderes med friske malingstrøk og vedlikehold.

– Standarden på leilighetene er grei. De har bad og kjøkken og alt man trenger, men de kan trenge litt oppfrisking. Vi kommer til å ta dem utover høsten, en etter en, sier han, men understreker at de er helt adekvate slik de er også.

Saken fortsetter under

Nesbyen Bed and Biking - Ove Grøndal 1400x933
Utearealene er det første som skal utbedres på Nesbyen Bed and Biking, og prosjektene er godt i gang. Foto: Ove Grøndal

Utearealene er det første som skal utbedres på Nesbyen Bed and Biking, og prosjektene er godt i gang. Foto: Ove Grøndal

Brygger på tilbud utenom sykling
Partneren i det nye foretaket, Nesbyen Event AS, er Adnan Helja. Han driver fra før utestedet "På Hjørnet" i Nesbyen, som nå også huser et mikrobryggeri. Det ser ikke Grøndal som noen ulempe.

– De har solgt øl derifra siden i våres, og vi hadde to brygg å by på til Nesbyen Trail Camp i våres, sier Grøndal, som ikke ser bort ifra at det kan komme noen egne sykkeløl fra bryggeriet etter hvert.

– Øl og sykling passer veldig godt sammen. Jeg kjenner vel ingen stisyklister som ikke er glad i godt øl, så jeg ser for meg at vi kan tilby ølsmaking og litt opplegg rundt det med omvisning på bryggeriet som en del av våre pakker, sier han.

Les også: Klare for innrykk på Nesbyen   

Perfekt for sykling
Nesbyen er kjent for å ha noe av innlandets beste sykkelklima med tidlig vår og sen høst, særlig på østsiden av dalen. I tillegg har området et sandete jordsmonn som gir naturlig drenering og bidrar til å holde stiene tørre.

De siste årene har Grøndal og andre entusiaster merket og bygget et stort nettverk av sykkelløyper i og rundt Nesbyen, og kan nå tilby et variert utvalg av smale stier, enduro- og utforløyper.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Simen Berg - Nesbyen - 1000x 7109
Det er mye å velge i på Nesbyen for de som liker å sykle. Foto: Simen Berg

Det er mye å velge i på Nesbyen for de som liker å sykle. Foto: Simen Berg

Publisert 22. august 2016 kl 11.00
Sist oppdatert 22. august 2016 kl 11.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen