Nesbyen Trail Camp har sammen med Utflukt og Hillbilly Huckfest de siste årene etablert seg som et av de mest populære arrangementene for stisyklister. Når det nå gjøres klart for sjette utgave, helgen 29. april til 1. mai.

Annonse

 

– Det blir som vanlig mye shuttlebasert sykling. I tillegg arrangerer vi enduroturer, hvor det blir litt mer sykling og gåing for å komme til turene. Vi synes shuttlinga gikk greit i fjor, men har likevel valgt å utvide kapasiteten, forteller initiativtaker Ove Grøndal.

Nesbyen er også først og fremst kjent for sine fjellsider ned mot dalen som lett kan nås med bil, og er derfor godt egnet til shuttling. Første shuttlebuss går fredag morgen, og campen varer ut helgen.

 

– Hvem er dette for?

– Egentlig de fleste som har syklet litt sti, alt i fra nybegynnere til godt øvede. Flere av stiene er forholdsvis snille, men så har vi også vanskeligere stier, som for eksempel norgescup-løypa i utfor, som er litt hissig. Vi kjører halv pris for dem under 16. Landslaget har åpen samling denne helga, og Makken kommer, så her vil man treffe syklister på alle nivåer, forteller Grøndal.

 

– Hva kan man oppleve?

– Shuttleturer, guidede enduroturer, det blir filmkonkurranse, og pumptrack-session for å nevne noe. Bjørn Ballangrud kjører teknikkurs, og Hilde Strædet kjører eget teknikkurs for jenter. Flere leverandører stiller med demosykler man kan prøve. Vi kan også friste med en ny sti som ingen andre har kjørt før på østsiden av dalen. Vi har hatt flere dugnader, så flere av stiene har fått seg en oppfrisking i år, sier Grøndal.

Men det blir ikke bare sykling. Ildsjelene har i tillegg til stibygginga begynt med ølbrygging, og lanserer intet mindre enn to øltyper.

–  Den ene heter Gnarly Saison. Den skulle egentlig hete Trailrider Saison, men så gikk brygginga nesten til helvete, men jeg tror vi har redda den inn. I tillegg blir det en Trailhead IPA, og så kommer en leverandør fra USA med smaksprøver

 

IMG_0003
DUGNAD: Ildsjelene i Nesbyen har allerede hatt flere dugnader for å gjøre stiene tipp-topp til innrykk. Foto: Knut Lønnqvist

DUGNAD: Ildsjelene i Nesbyen har allerede hatt flere dugnader for å gjøre stiene tipp-topp til innrykk. Foto: Knut Lønnqvist

 

– Hva koster det?

– 375 for dagspass, 999 for ts-abonnenter/friflyt. 1299 med abo, 1299 for dem som ikke vil ha noenting. Vi oppfordrer folk til å kjøpe på forhånd på ffshop.no , og ikke kaste bort tiden med å stå i kø når man kommer, sier Grøndal.