Sesongåpning er et ord man må bruke forsiktig i det etablerte stisyklistmiljøet.

De mest dedikerte syklistene vil påstå at "det finnes ikke noe som heter sesong", og at "ekte syklister sykler året rundt".

Vi er ikke like bastante, men en mildt sagt laber vinter gjorde at vi oppsøkte bare stier tidlig i mars.

Ekstase

Terrengsykkels fotograf Kristoffer H. Kippernes ble invitert med av eks-redaktør Trond Vidar Storhaug Kjellén til Gressvik i Fredrikstad.

Et allerede etablert sted for sesongåpning, nære kysten og med lite snø. Etter besøket kan vi konkludere med at Gressvik har mye til felles med Trones utenfor Verdal i midt-norge. Superflyt, teknisk knot, og et solid nettverk av stier på et lite areale.

Selv om underlaget er over gjennomsnittet fuktig, er stisyklingen i Gressvik et sikkerstikk. Mye sleipe røtter og svaberg stiller litt krav til teknikk, men denne tiden av året er glimrende å bruke på nettopp teknikktrening.

Runden vi syklet tok omtrent to timer i effektiv sykkeltid, og byr på det aller meste av terreng.

Andelen grus/asfalt er forsvinnende liten.Vi stoppet for å spise på Røde-Kors hytta ved Sprinkleren, men fikk smertelig erfare at ikke alle slike steder har kortterminal.

Men Liv Engen som driver hytta forbarmet seg over to kalde og våte syklister, og vi fikk hver vår nystekte vaffel med syltetøy.

Vi har lovt henne å komme tilbake for å betale og spise mer vafler, og kan på det varmeste anbefale seg å gjøre det samme. Nyt våre bilder og video.

Har du vært ute og syklet i helgen? Eller ble du kanskje inspirert til å oppsøke nye stier selv? Del bilder, stitips og erfaringer på forumet!